Foto

Carmen Tocala in Central Board FIBA-Europe!

Presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, a reusit sa intre in Central Board FIBA-Europe, dupa o lupta extrem de apriga data in cadrul Adunarii Generale a forului continental, care a avut loc, sambata, la Munchen, in prezenta a 51 de reprezentanti ai federatiilor nationale de baschet din intreaga Europa. Carmen Tocala a acumulat 32 de voturi si a fost numita membru in Central Board FIBA-Europe, urmand ca in prima sedinta, din data de 30 mai, sa se stabileasca si functia pe care o va ocupa in urmatorii 4 ani. Conform datelor oficiale, Carmen Tocala este propusa pentru functia de presedinte a Comisiei Tehnice de baschet feminin, functie detinuta pana acum de ungurul Ivan Bodrogvari. De mentionat si faptul ca Romania este reprezentata pentru prima data in ultimii 50 de ani de un oficial al FRB in Central Board FIBA-Europe! Totodata, reamintim ca in data de 30 mai, in cadrul primei sedinte a Central Board FIBA-Europe, vor fi stabilite si principalele functii din forul european, urmand a fi numiti din cei 23 de membri alesi sambata si noii presedinti ai comisiilor FIBA-Europe, precum si vicepresedintii FIBA-Europe (n.n. – Board-ul este format din 25 de persoane, dintre care un presedinte, un trezorier si 23 de membri). In cursa pentru comisiile FIBA-Europe se mai afla alti doi reprezentanti ai Romaniei, Radu Draganescu (secretar general-adjunct  FRB) si Marius Marinescu (presedintele Colegiului Central de Comisari).

Rafnsson, noul sef al FIBA-Europe
 
Presedintele Comitetului Olimpic National al Islandei, Olafur Rafnsson, a fost ales, sambata, la Munchen, noul presedinte al FIBA-Europe, dupa ce a obtinut in cadrul Adunarii Generale a forului european 32 de voturi din cele 51 exprimate. Astfel, islandezul Olafur Rafnsson l-a depasit cu mult pe contracandidatul sau, turcul Turgay Demirel, si a fost numit pentru un mandat de patru ani presedintele FIBA-Europe in locul grecului George Vassilakopoulos. „Sunt extrem de miscat de suportul pe care l-am obtinut, cu mult mai mult decat ma asteptam”, au fost primele cuvinte ale noului presedinte Olafur Rafnsson, adaugand ca „a fi presedintele FIBA-Europe este o responsabilitate uriasa iar munca dificila abia acum incepe”.

Lista celor 25


Conform Statutului FIBA-Europe, Board-ul forului continental este compus din 25 de membri. In afara islandezului Olafur Rafnsson, ales presedinte pentru urmatorii patru ani, pe lista celor care vor conduce destinele baschetului european pana in 2014 s-au mai adaugat dupa alegerile de la Munchen: olandezul Jan Berteling, reales in functia de trezorier, precum si membrii Tor Christian Bakken (Norvegia), Mindaugas Balciunas (Lituania), Ivan Bodrogvary (Ungaria), Cyriel Coomans (Belgia), Mirsad Donlagic (Bosnia&Hertegovina), Terry Donovan (Anglia), Manuel Fernandes (Portugalia), John Goncalves (Gibraltar), Marion Grethen (Luxemburg), Carmen Tocala (Romania), Natasha Hrisenkova (Slovacia), Walter Kaszelik (Austria), Boris Lalic (Croatia), Roman Ludwiczuk (Polonia), Dino Meneghin (Italia), Antonio Mizzi (Malta), Milos Prazak (Cehia), Iztok Rems (Slovenia), Jose Luis Saez Regalado (Spania), Jean-Pierre Siutat (Franta), Lena Wallin-Katzy (Suedia), Ingo Weiss (Germania) si Asterios Zois (Grecia).
 
Mainini pentru FIBA-World
 
Totodata, Adunarea Generala a FIBA-Europe a stabilit, sambata, la Munchen, ca presedintele Federatiei Franceze de Baschet, Yvan Mainini, sa fie candidat din partea Europei la presedintia FIBA. In cursa pentru fotoliul de sef al forului baschetbalistic mondial, Yvan Mainini l-a invins pe ex-presedintele FIBA-Europe, George Vassilakopoulos, dupa ce a acumulat 31 de voturi, din cele 51 exprimate. Conform principiului rotatiei, actualul presedinte al FIBA, australianul Bob Elphinston, va fi inlocuit de reprezentantul Europei, Yvan Mainini, cu ocazia Congresului FIBA, programat sa se desfasoare in septembrie 2010. „Este un rezultat fantastic deoarece mi-am dedicat intreaga viata baschetului”, a spus Mainini la putin timp dupa ce a fost ales de Adunarea Generala a FIBA-Europe sa ocupe fotoliul de sef al forului mondial.
 

Parteneri