Decizia Comisiei de Disciplina

Comisia de Disciplina s-a  intrunit in data de 07.05.2015 la sediul Federatiei Romane de Baschet, pentru a analiza incidentele petrecute dupa terminarea jocului din cadrul Fazei Semifinale a LNBM, dintre echipele CS Energia Targu Jiu si CSU Asesoft Ploiesti, disputat in data de 06.05.2015 si a memoriului depus de clubul CSU Asesoft Ploiesti referitor la acestea.

Comisia de Disciplina a analizat urmatoarele documente:
- foaia oficiala de arbitraj;
- raportul comisarului;
- memoriul depus de clubul CSU Asesoft Ploiesti;
- inregistrarile video puse la dispozitiei de catre clubul CSU Asesoft Ploiesti;
- inregistrarile video puse la dispozitie de catre partenerul media al FRB – Digi Sport.

Constatand ca incidentele puteau conduce la urmari dintre cele mai grave, evenimentele petrecute dupa incheierea meciului Energia Tg.Jiu – CSU Ploiesti nu se incadreaza la vreun articol din Regulamentul de Disciplina, Comisia de Disciplina a FR Baschet in conformitate cu art 20 din Regulamentul de Disciplina a hotarat urmatoarele:

- Suspendarea pentru 2 etape si sanctiune pecuniara in valoare de 1.000 de euro a jucatorului Andreas Glyniadakis pentru provocare si lipsa flagranta a comportamentului sportiv la adresa adversarului. S-a tinut cont de faptul ca sportivul este recidivist.

- Suspendarea pentru 1 etapa si sanctiune pecuniara in valoare de 500 de euro a jucatorului Vlad Negoitescu pentru amenintari si lipsa flagranta a comportamentului sportiv la adresa adversarulu.

Decizia va fi supusa validarii Biroului Federal, in conformitate cu art 20 din Regulamentul de Disciplina.

Parteneri