Sedinta de Birou Federal din data de 21 iunie 2011

La sedinta de Biroul Federal din data de 21 iunie 2011 au fost prezenti 12 membrii ai BF, iar ca invitat din partea ANST a fost prezent domnul Lucian Vasiliu.

S-a decis ca Stagiul National de Antrenori de juniori sa se desfasoare in finalul urmatoarei actiuni din cadrul Programului “Performbaschet, Un pas inainte”, de la Brasov. Astfel, actiunea de pregatire a sportivilor nascuti 1996 cu antrenori americani (programul NBA Development) va avea loc in perioada 6-12 august, iar Stagiul National de Antrenori de juniori se va desfasura in perioada 10-12 august, la Brasov.

Totodata, s-a propus ca Stagiul National de Antrenori de seniori (Divizia A si Divizia B) sa fie organizat impreuna cu stagiul national de arbitri si cu stagiul national de comisari la inceputul lunii septembrie, cu invitati FIBA.

Pentru componenta loturilor nationale se accepta doar 1-2 exceptii (sportivi mai mici cu maxim 1-2 ani), iar exceptiile vor fi alese de catre antrenorul de lot, cu obligativitatea ca sportivii respectivi sa fie prezenti in Programul “Performbaschet, Un pas inainte”. Pentru selectia la loturile nationale cu sportivi nascuti 1995 si mai tineri se tine cont, conform unei decizii anterioare, de prezenta la Programul “Performbaschet, Un pas inainte”, iar pentru loturile nationale cu sportivi mai mari de 1995 se mentine decizia cu selectia bianuala realizata in prezenta unei comisii tehnice FRB.

Pentru asigurarea continuitatii staff-urilor tehnice ale loturilor nationale se respecta algoritmul:
Antrenorul principal de la lotul U13 va fi antrenor secund la lotul U14
Antrenorul principal de la lotul U14 va fi antrenor secund la lotul U15
Antrenorul principal de la lotul U15 va fi antrenor secund la lotul U16
 
Se aproba ca pana la Campionatul National U15 (inclusiv) sa se aplice urmatorul regim de joc pentru toate echipele, acordand astfel sanse egale pentru toti sportivii:
In primul sfert vor juca 5 sportivi + 1 schimbare (6 sportivi)
In al doilea sfert vor juca alti 5 sportivi + 1 schimbare (ceilalti 6 sportivi)
In ultimele doua sferturi se joaca normal. Daca o echipa are mai putin de 12 sportivi, atunci in sfertul al doilea vor juca doar ceilalti jucatori care nu au evoluat in primul sfert.
 
Pentru Campionatul National Divizia A si Cupa Romaniei, masculin, s-a aprobat urmatoarea strategie pentru regula jucatorilor straini:
Pentru sezonul 2011/2012
In Divizia A, echipele pot trece pe foaia oficiala de joc maxim 5 (cinci) jucatori straini si au obligatia ca minim un sportiv roman sa fie prezent in permanenta (pe toata durata meciului) pe terenul de joc.
In Cupa Romaniei, echipele pot trece pe foaia oficiala de joc maxim 4 (patru) jucatori straini.
 Pe lista nominala cu sportivii cu drept de joc aprobata de FRB pot fi trecuti maxim 16 sportivi.
 
Pentru sezonul 2012/2013
In Divizia A si Cupa Romaniei, echipele pot trece pe foaia oficiala de joc maxim 4 (patru) jucatori straini.

Pentru sezonul 2013/2014
In Divizia A si Cupa Romaniei, echipele pot trece pe foaia oficiala de joc maxim 4 (patru) jucatori straini.
 
Pentru Campionatul National Divizia A si Cupa Romaniei, feminin, s-a aprobat urmatoarea strategie pentru regula jucatorilor straini:
Pentru sezonul 2011/2012 – echipele pot trece pe foaia oficiala de joc maxim 10 sportive, dintre care maxim 4 (patru) jucatoare straine si au obligatia ca minim o sportiva romanca sa fie de la U20. Pe lista nominala cu sportivele cu drept de joc aprobata de FRB pot fi trecute maxim 14 sportive.
 
Datele de incepere ale CN Divizia A si Cupa Romaniei, masculin si feminin, vor fi anuntate pana la tragerea la sorti pentru stabilirea pozitiilor din Tabela Berger.
 
Perioadele de transfer pentru sezonul 2011/2012 vor fi stabilite si anuntate dupa fixarea datelor de incepere ale CN.
 
Memorii
Cazul sportivului Surdu Stefan – in 7 zile, BC Slam trebuie sa faca dovada ca sportivul are obligatii financiare.
Cazul sportivului Cioacata Cornel – se va aplica grila de la o echipa de junior la o alta echipa de junior (in valoare de pana la 1000 de euro, fiind sportiv de lot).
Cazul sportivului Andries Dragos Alin – sportivul trebuie sa notifice clubul CSU Brasov, conform regulamentelor, dupa care CSU Brasov trebuie sa trimita in 15 zile un punct de vedere la FRB.
 
Biroul Federal a aprobat propunerea CS Olimpia pentru ca doamna Viorica Gamalet sa devina antrenor emerit.
Totodata, Biroul Federal propune Adunarii Generale ca domnul Dorin Aradavoaicei sa devina membru de onoare al FRB.

Parteneri