SPECTACOL STELAR PE MALUL DUNARII

Baschetul si-a gasit o noua casa la Drobeta Turnu Severin. All Star Game 2010 a inceput inca din dimineata zilei de duminica 25 aprilie. Cele mai bune 24 de baschetbaliste din campionatul Romaniei (stabilite in urma votului publicului, presei si specialistilor FRB) s-au deplasat la Centrul de Ingrijire a Persoanelor cu Handicap din comuna Ilovat si la Centrul de Asistenta Sociala din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde au impartit cadouri batranilor, respectiv copiilor cu probleme. Dupa aceea, jucatoarele prezente la All Star Game au participat si la vernisajul expozitiei cunoscutului artist Stefan Popa Popa’s.
 
Meciul propriu-zis a inceput la ora 17, in fata unui public inimos si numeros, care a ales baschetul in detrimentul unei partide de fotbal, programata de la aceeasi ora.
 
Cele doua echipe care s-au confruntat pe parchetul cochetei Sali Polivalente au fost urmatoarele:
 
ROMANIA: Claudia Pop, Florina Diaconu, Ildiko Vass, Annemarie Parau, Anita Meszaros, Cristina Ciocan, Monika Boriga, Bianca Vescan, Alexandra Uiuiu, Cristina Bigica, Elisabeth Pavel, Bianca Blanaru
 
WORLD: Chrissy Givens, Shay Doron, Tiffany Brown, Biljana Savic, Cherisse Graham, Salimata Diatta, Irena Matovic, Allyson Hardy, Tene Rene Matthews, Olena Ogorodnikova, Kristen Rasmussen si Alessandra Santos de Oliveira.
 
Arbitrele intalnirii au fost Fabiana Nitu si Andrada Csender.
 
Incercand sa lase deoparte emotiile si incrancenarea din play-off, baschetbalistele au jucat cu zambetul pe buze, rezultatul fiind un meci frumos, care a cucerit inimile celor aproximativ 1000 de spectator din tribunele salii severinene. Pe tabela, partida a fost castigata de selectionata jucatoarelor straine cu scorul de 105-69. Echipa World se distantase pe tabela inca de la pauza, scor 60-29.
 
Momentele speciale, care au intregit spectacolul, au fost concursurile speciale. Primul dintre ele, a fost concursul de slam-dunk al celor trei invitati speciali, Tudor Moruz, Oynur Musledin, Adrian Bente, ultimul dintre ei – poreclit “Superman” – fiind si castigatorul intrecerii.
 
Concursul de aruncari de 3 puncte a fost castigat de Ildiko Vass, de la BC Sepsi Sf Gheorghe, incurajata din tribune chiar de tatal ei.
 
Titlul de Miss All Star Game 2010 Drobeta Turnu Severin a fost adjudecat de Alexandra Uiuiu (MCM Municipal Targoviste)
 
In fine, cea mai completa jucatoare (MVP-ul partidei) a fost desemnata Cherrise Graham (ICIM Arad)
 
Dincolo de spectacolul oferit, probabil una dintre cele mai mari realizari ale evenimentului a fost dorinta exprimata de cinci parinti la finalul intalnirii, de a primi consiliere pentru inscrierea copiilor la un club de specialitate, in ideea de a deprinde tainele acestui minunat sport.
 
FR Baschet multumeste organizatorilor locali, Directia Judetena pentru Sport Mehedinti, Consiliul Judetean Mehedinti, Primaria Municipiului Drobeta Turnu Severin si partenerilor ELMEC Romania, Powerade si Dorna Izvorul alb.

Acesta a fost, in cateva randuri, All Star Game 2010. Ne revedem in 2011!

Parteneri