Decizii ale Consiliului Director din data de 24.09.2018

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, convocata pentru data de 24.09.2018, s-a desfasurat in Bucuresti, cu prezenta a 12 membri ai Consiliului Director iar juristul FRB, Doru Toma, si presedintele Colegiului Central al Arbitrilor, Adrian Voinescu, au participat in calitate de invitati.
In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 24.09.2018 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

1. Secretarul general al FRB, dl. Dan Berceanu, prezinta modificarile aduse RGOC conform deciziilor CD si adresei trimise catre membrii CD. Se discuta punctual si se voteaza cu unanimitate de voturi propunerile de modificari ale RGOC.
2. Presedintele Comisiei de Comisari, dl. Marius Marinescu, prezinta spre validare lista comisarilor FRB care au trecut testele la stagiul de la Cheile Gradistei. Presedintele CCAB, dl. Adrian Voinescu, prezinta lista arbitrilor nationali care au trecut testele de la stagiul arbitrilor de la Cheile Gradistei si repartizarea acestora pe grupele de utilizare.
Dl. Adrian Voinescu prezinta propunerea pentru noul baremier de arbitaj pentru sezonul 2018-2019, respectiv modificarile pentru grupele C din LNBM si B din LNBF. Pentru Cupa Romaniei se propun urmatoarele baremuri de teren:
- In turul 1 si 2 (masculin) – 167 lei brut/arbitru;
- In turul 1 (feminin) – 167 lei brut/arbitru;
- Ulterior, in celelalte faze ale Cupei Romaniei, inclusiv Final 4, se va aplica baremul de arbitraj din LNBM (grupa A si B) si LNBF (grupa A);
Listele comisarilor si arbitrilor, precum si baremierul pentru LNB si CR, masculin si feminin, sunt aprobate cu majoritate de voturi.
3. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, prezinta adresa CSM Bucuresti din 10.09.2018, prin care anunta FRB ca CGMB in sedinta din 06.09.2018 a dispus, prin denuntare unilaterala, incetarea Protocolului de colaborare incheiat intre CSM Bucuresti si CSA Steaua Bucuresti.
CSM Bucuresti solicita inscrierea echipei in LNBM, editia 2018-2019, in afara perioadei de inscriere, si dupa efectuarea tragerii la sorti. Membrii CD au analizat cererea CSM Bucuresti si au dezbatut asupra posibilitatii acordarii unei invitatii de participare in LNBM sezonul 2018-2019. S-a supus la vot secret posibilitatea acordarii unei invitatii de participare in LNBM sezonul 2018-2019. In urma votului secret, propunerea de acordare a unei invitatii de participare in LNBM, sezonul 2018-2019, a fost respinsa cu 8 voturi contra, 2 voturi pentru si 1 abtinere.
4. Dl. Dan Berceanu informeaza CD despre deciziile luate in Comitetul Executiv din 03.09.2018. Referitor la solicitarea mai multor cluburi, care au colaborari, de a se trece in legitimatia sportivului denumirea ambelor cluburi, se respinge cu unanimitate de voturi, deoarece contravine art. 13 alin. 3 din Legea nr. 69/2000 si HG 884/2001 art 1, litera j.
5. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie a ABC Blue Sharks Constanta.
6. Memoriul celor 3 cluburi din LNBM, grupa B, si memoriile justificative ale cluburilor care sunt pasibile de depunctare, pentru neparticiparea in LN de 3x3, au fost directionate catre CCLTO, forul decizional, care trebuie sa se intruneasca de urgenta si sa analizeze memoriile respective.
7. Se aproba cu unanimitate de voturi transferul jucatoarei Dumitrescu Selena Gabriela, in afara perioadei de transfer.
8. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, solicita aprobarea pentru organizarea in Romania a unui Campionat European de juniori in anul 2019. Se aproba cu unanimitate de voturi.
9. Colegiul Central al Antrenorilor solicita o derogare pentru antrenorii straini din LNBM grupa C, si LNBF grupa B, in ceea ce priveste dreptul de a antrena, in situatia in care nu au activat 3 sezoane in prima liga din tara lor sau alta tara. Se aproba cu unanimitate de voturi ca CCA sau antrenorul federal sa acorde derogari de la regula, in aceste situatii.

Parteneri