Dupa un prim proiect finantat prin programul ”In Stare de Bine” si derulat in 2021, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu continua eforturile incepute inca de acum patru ani in actiunile pentru persoanele cu dizabilitati si va organiza, in cadrul proiectului ”Integrarea in societate a persoanelor cu dizabilitati motrice prin activitati sportive”, Cupa Romaniei la baschet in scaun rulant, o competitie nationala inclusa in calendarul Federatiei Romane de Baschet care va aduce impreuna practicantii de baschet in scaun rulant din patru orase din tara.
Prin intermediul proiectului ”Integrarea in societate a persoanelor cu dizabilitati motrice prin activitati sportive – Cupa Romaniei la baschet in scaun rulant, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu sprijina, timp de 7 luni, 28 de persoane cu dizabilitati care traiesc in Sibiu, Cluj, Brasov si Arges, prin implicarea in antrenamente saptamanale de baschet in scaun rulant. La finalul proiectului, participantii au ocazia sa participe la un eveniment sportiv national, Cupa Romaniei la baschet in scaun rulant, desfasurat in 2 turnee organizate in decembrie 2022 si martie 2023 si inclus in calendarul Federatiei Romane de Baschet.
Astfel, in acest week-end, in perioada 09-11 decembrie 2022, Sala Sporturilor ”Transilvania” din Sibiu va gazdui primul turneu din Cupa Romaniei la baschet in scaun rulant si toti iubitorii
sportului sunt asteptati sa ii incurajeze pe ”Zburatorii” din toata tara in încercarea lor de a fi cei mai buni la baschet in scaun rulant.
Iata programul competitiei:
Vineri, 9 decembrie:
- ora 14:00 meci Brasov - Cluj
- ora 16:00 meci Sibiu - Arges
Sambata, 10 decembrie:
- ora 12:00 meci Brasov - Arges
- ora 17:00 meci Sibiu - Cluj
Duminica, 11 decembrie:
- ora 10:00 meci Cluj - Arges
- ora 12:30 meci Sibiu - Brasov
Mai multe informatii puteți gasi pe pagina de Facebook a proiectului - AICI
Proiectul ”Integrarea in societate a persoanelor cu dizabilitati motrice prin activitati sportive – Cupa Romaniei la baschet in scaun rulant este derulat de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu si finantat prin programul „In stare de bine”, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
Despre beneficiarul de finantare
Clubul Sportiv Comunitar Sibiu s-a nascut din dragoste pentru miscare, pentru un stil de viata activ, sanatos. A fost infiintat in 2016, la initiativa Fundatiei Comunitare Sibiu si a echipei tehnice de organizare a Maratonului International Sibiu (desfasurat sub denumirea de SemiMaraton Sibiu, la momentul infiintarii clubului).
Povestea din spatele proiectului de sustinere a persoanelor cu dizabilitati din Sibiu incepe in 2018, atunci cand, la initiativa Fundatiei Comunitare Sibiu si cu sprijinul Diakoniewerk Romania, este contactat primul “Zburator” sibian, David Raulea, cu intentia de a aduce cat mai multe persoane cu dizabilitati sa alerge la Maratonul International Sibiu. De la prima intalnire cu David, cele doua organizatii, alaturi de membri Clubului Sportiv Comunitar Sibiu, incep sa gandeasca sporirea numarului persoanelor cu dizabilitati participante la activitatile sportive de tot felul: atletism, baschet, handbal.
Se naste, astfel, echipa Zburatorilor, a celor care indraznesc sa se inalte, desi sunt tintuiti intr-un scaun rulant. Baschetul reprezinta o pasiune comuna pentru toti cei 8 membri care se intalnesc de doua ori pe saptamana pentru a face sport, sub indrumarea antrenorului Daniel Troanca, care este si presedintele Clubului si omul care insufla zilnic pasiunea pentru miscare celor din jur.
Despre Programul ”In stare de bine”
Programul ”In stare de bine” este un program de finantare ce ofera anual granturi nerambursabile in valoare totala de un milion de euro organizatiilor neguvernamentale din Romania. Programul este sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Obiectivul programului este cresterea calitatii vietii locuitorilor din comunitatile rurale si urbane, prin sprijinirea initiativelor care au un impact pozitiv in domeniile cultura, sport sau viata sanatoasa si care se adreseaza cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai multe informatii, accesati www.instaredebine.ro.
Despre Kaufland Romania
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine in 7 tari si o rețea de 126 de magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei consta in ideea ca lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecaruia, de aceea, in 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferenta”, sub umbrela careia sunt comunicate toate actiunile de responsabilitate sociala. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, accesati www.kaufland.ro.
Despre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in 1994, la initiativa Comisiei Europene. FDSC promoveaza o societate civila puternica si sustenabila, care contribuie la apararea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societatii civile, mobilizarea de resurse, incurajarea unui mediu favorabil si intarirea cooperarii cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informatii, accesati www.fdsc.ro.