Foto

Timisoara gazduieste Final Four Jr. NBA League Romania 2023

Jr. NBA League Romania 2023 si-a stabilit finalistele care vor lupta pentru mult ravnitul trofeu in cadrul turneului Final Four, programat sa se dispute in perioada 20-21 mai, la Timisoara, in Sala Sporturilor ”Constantin Jude”.


Dupa doua editii derulate cu succes in Cluj, anul acesta, Jr. NBA League Romania 2023 s-a extins la doua zone, cu participarea echipelor scolare din Timis in cadrul Conferintei de Vest si respectiv a echipelor scolare din Cluj in cadrul Conferintei de Est. Dupa un sezon regular derulat intr-o atmosfera deosebita, cu multe meciuri atractive, dar si un Play-off al Conferintelor extrem de incitant, castigatoarele meciurilor eliminatorii din Vest si-au aflat numele adversarelor din Est.
Astfel, la startul Final Four Jr. NBA League Romania 2023 vor fi prezente cele doua invingatoare ale semifinalelor din play-off-ul Conferintei de Vest, Minnesota Timberwolves (reprezentata de echipa Colegiului Național Banatean Timisoara) si New Orleans Pelicans (reprezentata de echipa Liceului Teoretic “David Voniga” Giroc), si cele doua castigatoare ale play-off-ului Conferintei de Est, Chicago Bulls (reprezentata de echipa Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca) si Indiana Pacers (reprezentata de echipa Scolii Gimnaziale “Ioan Bob” 1 Cluj-Napoca).

Rezultatele inregistrate in cadrul sezonului regular si al play-off, precum si alte informatii interesante pot fi vizualizate pe site-ul oficial – AICI

Ca si la editiile precedente, evenimentul gazduit in 20-21 mai 2023 de Sala Sporturilor “Constantin Jude” din Timisoara se va bucura de o asistenta numeroasa, de la parinti, rude, colegi si fani ai sportului de sub panouri, pana la numeroase personalitati din baschetul romanesc, si nu numai. La meciurile de la Timisoara va fi prezent in calitate de ambasador al baschetului romanesc si Gheorghe Muresan, pivotul roman care a adunat mai multe sezoane in NBA si care va fi cu siguranta un “magnet” pentru toti participantii. Alaturi de Big Ghita vor fi prezenti reprezentantii FRB, presedintele Emilia-Carmen Tocala, vicepresedintele Mircea Cristescu, managerul general Catalin Burlacu, directorul Ligilor Nationale Marius Toma, dar si reprezentanti locali, printre care se numara antrenorul Dragan Petricevic.

Jr. NBA League Romania este o competitie derulata sub patronajul NBA cu echipe formate din elevi ai scolilor generale (clasele I-IV) din judetele Cluj si Timis, si este organizata de Federatia Romana de Baschet, prin Asociatia Judeteana de Baschet Cluj si Asociatia Judeteana de Baschet Timis, cu sprijinul Inspectoratelor Scolare Judetene Cluj si Timis, avand ca parteneri oficiali pe Ohma by winsedswiss si Banca Transilvania. Coordonatorul Jr. NBA League Romania este fostul international Mircea Cristescu, vicepresedinte FRB, iar directorul Jr. NBA League Romania Western Conference este Dragan Petricevic, ex-selectioner al nationalelor Romaniei, in vreme ce directorul Jr. NBA League Romania Eastern Conference este Amalia Marchis, arbitru FIBA.

Obiectivele organizarii Jr. NBA League Romania:
- dezvoltarea si promovarea jocului de baschet si incurajarea copiilor sa participe la competitiile de baschet printr-o prima experienta sportiva pozitiva;
- educarea copiilor prin sport in general si prin baschet in special;
- incurajarea valorilor Jr. NBA, cum ar fi munca in echipa, competitivitatea, respectul si disciplina, formarea liderilor in cadrul grupului;
- promovarea ideii ca tinerii sa aiba o viata sanatoasa si sa respecte regulile;
- posibilitatea de a deveni parte a unei comunitati sanatoase si stabile;
- atragerea unui public numeros de copii, alaturi de familii si scoli.
Pe langa scopul de educare prin sport si al promovarii baschetului in scoli, organizarea Jr. NBA League in Timis si Cluj este si un bun prilej de promovare a celor doua judete, dar si a scolilor implicate.

Parteneri