Foto

Vulturii se pregatesc la Ploiesti pentru meciul cu Albania

Reprezentativa masculina a Romaniei a revenit la febra confruntarilor din cadrul grupelor de precalificare pentru FIBA Eurobasket 2025, Vulturii incepand de vineri seara, la Ploiesti, cantonamentul de pregatire pentru jocul oficial cu Albania din data de 24 februarie.

Astfel, la mai putin de 24 de ore dupa incheierea finalei Final 4 Cupa Romaniei, Craiova 2022, selectionerul Dragan Petricevic a “sunat” adunarea tricolorilor si a inceput antrenamentele tehnico-tactice din Sala Sporturilor Olimpia, avand la dispozitie un lot format din 15 sportivi. Trecand peste unele accidentari, care au produs mici modificari in lotul largit al Romaniei pentru partida cu Albania, va prezentam mai jos numele sportivilor convocati:
EMANUEL CATE - UCAM Murcia (Spania)
TUDOR GHEORGHE - FC Arges Pitesti
LUCAS TOHATAN - BC CSU Sibiu
MARCU BADIU - CSO Voluntari
PATRICK RICHARD - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
LUCA VASILE - Rapid Bucuresti
TUDOR FOMETESCU - CSM CSU Oradea
BOGDAN NICOLESCU - CSM CSU Oradea
MIHAI MACIUCA - FC Arges Pitesti
LUCA COLCEAG - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
ROLLAND TOROK - CSO Voluntari
STEFAN GRASU - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
RARES UTA - BC CSU Sibiu
ALEXANDRU OLAH - SCM OHMA Timisoara
DAVID VIDA – CSO Voluntari*
* initial fusese convocat DRAGOS DICULESCU - Lanstede Hammers Zwolle (Tarile de Jos), dar din cauza unei accidentari a fost inlocuit cu Christian Chitu (CSM Baschet Petrolul Ploiesti). Chitu s-a accidentat recent, astfel ca si el a fost inlocuit cu sportivul legitimat la detinatoarea Cupei Romaniei, Vida urmand sa fie prezent incepand de luni dimineata la antrenamentele de la Ploiesti. Pe de alta parte, Emanuel Cate se va alatura tricolorilor in cursul zilei de marti, pivotul de la UCAM Murcia evoluand in week-end in semifinalele Cupei Spaniei. Astfel, Emi a devenit primul roman care a evoluat in aceasta faza a competitiei iberice, internationalul roman avand o prestatie deosebita, insuficienta insa pentru ca echipa sa sa treaca de galonata grupare Barcelona.

Fanii vor putea fi din nou alaturi de Vulturi

Revenind la Ploiesti, sa mentionam ca dupa aproape doi ani si jumatate de restrictii impuse din cauza pandemiei, nationala Romaniei va juca din nou in fata propriilor suporteri. Partida Romania – Albania va avea loc in data de 24.02.2022, in Sala Sporturilor Olimpia, cu incepere de la ora 18:00, iar biletele pot fi achizitionate de pe platforma bilete.ro (vezi AICI) in limita a 30% din capacitatea maxima a arenei prahovene.

Dupa prima fereastra, Romania si Albania se afla la egalitate la conducerea Grupei B din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, ambele formatii depasind Luxemburg la o diferenta de trei puncte. In afara meciului din 24 februarie, nationala Romaniei mai are de disputat doua partide in aceasta grupa: pe teren propriu, contra Luxemburg, in data de 30 iunie, si in deplasare, cu Albania, in data de 3 iulie.
 
Castigatoarele grupelor din aceasta faza a competitiei si cea mai buna echipa clasata pe locul secund avanseaza in faza a doua de pre-calificare continentala – FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers Second Round, meciurile urmand sa se dispute in alte trei ferestre: august 2022, noiembrie 2022 si februarie 2023.

Parteneri