Cristina Perta si Damien Kinloch - jucatorii etapei

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).

 
* Jucatorul etapei a IX-a din Divizia A, sezonul 2011/2012, este Damien Kinloch

 
Americanul Damien Kinlock  a contribuit din plin la victoria echipei  BCMU Pitesti pe terenul formatiei CSM Oradea, cu scorul 82-79. Pivotul argesenilor a realizat o statistica impresionanta, cu un indice de eficienta de 23 de unitati in 31 de minute jucate, avand un randament de 0,74. In timpul petrecut pe parchet, Damien Kinlock a contabilizat 18 puncte si 15 recuperari (7 din 9 la aruncari de doua puncte – 78%; 4 din 9 la aruncari libere – 44%; 15 recuperari; 2 pase decisive si o interceptie.
La mare batalie pentru desemnarea jucatorului etape s-a aflat si Allen Durham, extrema de forta a echipei Dinamo Bucuresti. In meciul disputat de alb-rosii pe teren propriu impotriva echipei BC Mures Targu Mures, incheiat cu victoria gazdelor cu scorul 74-64, Allen Durham a reusit un indice de eficienta de 27 de unitati in 40 de minute jucate, contabilizand 17 puncte si 16 recuperari, randament 0,67.
Tot in etapa a noua, o evolutie notabila a avut si Dominique Archie, extrema echipei BC Timisoara reusind in meciul de pe teren propriu disputat impotriva gruparii Gaz Metan Medias, un indice de eficienta de 24 de unitati si un randament de 0,6. Echipa de pe malul raului Bega s-a impus cu 78-76, gratie cosului marcat de Archie in ultima secunda.
De asemenea,  David Steffel, jucatorul echipei Energia Rovinari,  a avut o evolutie deosebita in Sala Sporturilor “Horia Demian”, pe terenul echipei U-Mobitelco BT  Cluj-Napoca.  Steffel a contabilizat in 42 de minute jucate 21 de puncte si 11 recuperari, cu un indice de eficienta de 25 de unitati si un randament de 0,59. Gruparea gorjeana a castigat jocul cu scorul 92-89.
Tot un randament bun a avut si Catalin Burlacu in meciul dintre CSU Ploiesti si BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Captianul prahovenilor si-a condus echipa spre victorie contabilizand 15 puncte, 11 recuperari si 6 pase decisive, avand o eficienta de 25 de unitati. Vicecampioana Romaniei a castigat meciul de pe teren propriu cu scorul 70-58.
 
* Jucatoarea etapei a X-a din Divizia A, sezonul 2011/2012, este Cristina Perta

 
Jucatoarea echipei Rapid Bucuresti, Cristina Perta, a avut o evolutie deosebita in jocul castigat pe teren propriu de echipa feroviara in fata echipei Olimpia Bucuresti, cu scorul 79-70.
Cristina Perta a contabilizat un indice de eficienta de 31 de unitati in cele 32 de minute de joc, cu un randament de 0,96. Pivotul echipei gazda a totalizat de-a lungul evolutiei pe parchet o linie statistica cu 27 de puncte marcate (9 din 14 la aruncari de doua puncte – 64%;  9 din 13 la aruncari libere – 69% ), 17 recuperari si doua capace.
Un randament deosebit a mai avut in etapa a X-a si jucatoarea Natasha Kay Graboski, componenta formatiei CSB Teleorman Alexandria, in meciul de pe teren propriu cu echipa CSM Oradea.  In 40 de minute de joc, Graboski a contabilizat 18 puncte si 20 de recuperari, avand o eficienta de 34 de unitati si un randament de 0,85. Echipa din Alexandria s-a impus cu scorul 81-42.
 
 

Parteneri