Mihai Silvasan si Chrissy Givens, jucatorii etapei inaugurale

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat  2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).

 
@ In runda inaugurala a sezonului 2011-2012, "Jucatorul etapei" este MIHAI SILVASAN.

Capitanul echipei campioane si al nationalei de seniori a Romaniei a avut o linie statistica impresionanta in meciul disputat sambata impotriva formatiei CSU Ploiesti. In 30 de minute jucate, extrema formatiei U-Mobitelco BT Cluj-Napoca a contabilizat 31 de puncte, 4 recuperari si 3 interceptii, avand o eficienta de 33 de unitati si un indice de 1,1.

Statistica lui Silvasan include: 5 - 5 la aruncarile de 2 puncte - 100 %, 6-9 la aruncarile de 3 puncte - 67 %, 3 - 4 la aruncari libere - 75%, 4 recuperari, 2 pase decisive, 3 interceptii. U-Mobitelco BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul 97-95 (dupa o repriza de prelungiri), pe terenul echipei CSU Ploiesti.

 Tot in acelasi meci, Catalin Burlacu, liderul echipei CSU Ploiesti, a reusit 26 de puncte, 7 recuperari si 5 pase decisive in 36 de minute de joc, avand o eficienta de 35 si un indice de 0.97.

In prima etapa s-au mai evidentiat si jucatorii Milos Pesic (CSM Oradea) cu o eficienta de 38 de unitati, 29 de puncte marcate dintre care 7 reusite de trei puncte din 8 incercari - 88%  si 10 libere transformate din 11 aruncari - 91%.

De asemenea, pivotul Vladan Jocovic a fost decisiv pentru formatia CS Otopeni in victoria izbutita pe terenul proaspetei promovate Dinamo Bucuresti. In 32 de minute jucate, Jocovic a  contribuit pentru formatia sa cu 23 de puncte, 9 recuperari si 2 capace, stabilind o eficienta de 33 de unitati si un indice de 1.03.

@ In runda inaugurala a sezonului 2011-2012, "Jucatorul etapei" este CHRISSY GIVENS.


In premiera pentru Romania, etapa inaugurala a campionatului s-a jucat sub forma unui turneu de deschidere, pe teren neutru, in Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu. Jucatoare, antrenori, oficiali, arbitri, toti au avut ocazia unica de a se intalni in "formula completa" inaintea unui campionat lung, pe parcursul caruia orgoliile se vor "ascuti", in lupta pentru titlul national al sezonului 2011-2012. In urma statisticilor inregistrate, in intrecerea divizionara feminina, “Jucatoarea etapei” este CHRISSY GIVENS.

Extrema formatiei CSM Targoviste a avut o statistica impresionanta in meciul jucat impotriva formatie Olimpia Brasov. In 29 de minute de joc, jucatoarea din Statele Unite a marcat 21 de puncte si a avut o eficienta de 31 de unitati si un indice de 1.06. Statistica detaliata consemneaza
7-8 la aruncarile de 2 puncte – 88%; 1-2 la aruncarile de 4 puncte - 50%, 4-4 la aruncari libere – 100%; 6 recuperari, 3 pase decisive, 4  interceptii.

Tot in prima runda s-au evidentiat si jucatoarele Keila Tenay Beachem (Nova Vita Targu Mures) si Nadia Parker (CSU LPS Alba Iulia). Jucatoarea echipei Nova Vita a reusit o eficienta de 33 de unitati si un indice de 0,89, in timp ce Nadia Parker a realizat o eficienta de 32 de unitati si un indice de 0.88.

Parteneri