Foto

România trece și de Bulgaria și va întâlni Ungaria în sferturile FIBA U20 EuroBasket Pitesti 2024

După două zile de pauză competițională și conștienți că vor termina grupa D pe locul 1 indiferent de rezultatul cu Bulgaria, tricolorii U20 și-au găsit greoi tempo-ul și motivația în jocul cu vecinii de la sud de Dunăre.

Bulgarii au făcut o primă repriză mai bună, în care, la un moment dat, au condus și la 13 puncte diferență, însă pauza și, firește, tehnicianul Tane Spasev au fost sfetnici buni pentru tinerii Vulturi.

Băieții noștri nu au vrut să dezamăgească nici astăzi sutele de fani din tribune, așa că au început cursa de revenire. Trecerea la conducere a fost consemnată în finalul sfertului al treilea, iar apoi România a dat semne clare că e decisă să tranșeze partida în favoarea ei. Sfârșitul jocului a consfințit o diferență de zece puncte în favoarea tricolorilor: ROMÂNIA - BULGARIA 91-81 (20-26, 23-23, 30-17, 18-15). Au marcat: Bădălău 25p (1x3), Oinaru 12p (1x3), Lăpuște 10p, Șomăcescu 9p (1x3), Diaconescu 8p, Stan 8p, Lungu 7p, Antonescu 5p (1x3), Nistor 4p, Cârstea 3p. Au mai evoluat: Tănase și Pușcașu.

Așadar tricolorii au încheiat Grupa D pe primul loc, urmată de Georgia. În sferturile de finală, vineri, de la ora 18:00, în Pitești Arena, România va întâlni Ungaria. Echipa din țara vecină a reușit clasarea pe locul secund în Grupa C, după o victorie surprinzătoare cu liderul Suedia. În urma rezultatului, trei echipe au ajuns la egalitate, fiind despărțite de coșaverajul din meciurile directe. Scandinavii au ratat calificarea, în vreme ce pe primul loc al grupei s-a clasat Ucraina.

Meciul de vineri este unul crucial pentru băieții noștri, în drumul către medaliile FIBA U20 EuroBasket - Pitești 2024 Division B. Clasarea pe podium este echivalentă cu promovarea în Divizia A valorică, iar tricolorii au nevoie de sprijinul major al fanilor în tribunele Pitești Arena. Accesul spectatorilor la meci este gratuit, fanii fiind invitați să vină îmbrăcați în galben în cocheta arenă argeșeană.

Parteneri