Foto

România surclasează Ungaria și va întâlni Finlanda în semifinalele FIBA U20 EuroBasket - Pitești 2024, Division B

Cu multe emoții a fost așteptată partida cu vecinii maghiari; și printre fani, dar și printre jucătorii echipei naționale de tineret. Însă din ambele tabere emoțiile s-au risipit imediat după angajarea între doi care a consemnat începutul sfertului de finală cu Ungaria.

Elevii lui Tane Spasev, Cezar Stănescu și Paula Nica au intrat extrem de determinați în meci, s-au apărat extrem de agresiv și s-au instalat repede la conducere, avantajul de pe tabelă mărindu-se pe măsură ce minutele se scurgeau.

Câștigătoarea nu a stat nicio secundă sub semnul întrebării după ce partida a început, din acest punct de vedere putând îndrăzni să spunem că meciul a fost unul fără istoric. Și totuși, până în prezent, acesta rămâne în istoria campionatului european FIBA U20 EuroBasket 2024 drept cel mai bun joc al naționalei noastre. Tricolorii au făcut spectacol în fața a 2000 de spectatori care i-au încurajat din tribunele Pitești Arena, dar și în fața unor adversari care nu au găsit nicio soluție să oprească "tăvălugul" românesc.

S-a încheiat: ROMÂNIA - UNGARIA 94-62 (26-14, 22-19, 21-14, 25-15). Marcatori: Lungu 23p (1x3), Lăpuște 15p (1x3), Bădălău 13p (3x3), Șomăcescu 13p (2x3), Nistor 8p (2x3), Pușcașu 7p, Oinaru 5p, Stan 4p, Antonescu 3p (1x3), Diaconescu 3p. Au mai jucat: Cârstea, Tănase.

O victorie din următoarele două jocuri poate duce România în Divizia A valorică

Pentru naționala U20 a României urmează cele mai dificile două jocuri din turneu, miza fiind una uriașă: podiumul FIBA U20 EuroBasket - Pitești 2024, Division B, oricare din primele trei locuri asigurând promovarea în Divizia A valorică.

Primul hop este meciul de mâine, împotriva Finlandei (care a depășit în sferturile de finală Portugalia, 68-66). Victoria ar garanta României promovarea, singura necunoscută rămânând culoarea medaliilor pe care sportivii le vor avea la gât duminică seara: aur sau argint.

Dacă nu va reuși să se impună cu Finlanda, România păstreaza șansa finalei mici, pentru medaliile de bronz. În cealaltă semifinală a competiției, Ucraina - cu fiul celebrului Vitali Klitschko pe teren - va juca împotriva Olandei.

Ținând cont de miza meciului de mâine invităm cât mai mulți fani îmbrăcați în galben în tribunele Pitești Arena, accesul la meci fiind gratuit.

Parteneri