Foto

Campionatul European U18: Infrangere severa cu Israel

Edward Stanescu (Sarajevo / Bosnia Hertegovina)

Daca ar fi fost marti, 13, am fi putut invoca ghinionul. A fost insa luni si nationala Romaniei a cedat cu 100-50 in fata Israelului, intr-un meci al orgoliilor, in care reprezentativa noastra era condamnata din start sa joace o singura carte: victoria. Un succes al Romaniei, asociat cu alte rezultate din grupa ar fi mentinut echipa noastra in lupta pentru locurile 1-8. Din pacate, tinerii nostri jucatori nu au facut fata presiunii si au fost depasiti fizic si psihic de miza meciului, neputand furniza surpriza mult dorita de toti.

Meciul a inceput abrupt, cu nationala Tarii Sfinte la conducerea ostilitatilor si cu un avantaj de 8-0 pe tabela de marcaj, dupa doar doua minute de joc. A fost momentul in care principalul Eugen Ilie a cerut primul time-out si a incercat sa isi linisteasca elevii mult prea speriati de renumele adversarului. Minutul de odihna nu a avut mare efect si baietii nostri au trait in continuare cele mai groaznice clipe de la acest Campionat European. Timp de sase minute tabela a inghetat in dreptul Romaniei, in vreme ce israelienii adunau punct dupa punct spre disperarea tuturor celor de pe banca.

La 16-0 pentru  adversari, clujeanul Mirel Dragoste si-a luat inima in dinti si a patruns spectaculos printre trei adversari, reusins sa sparga gheata pentru Romania. Sfertul s-a incheiat cu un zdrobitor 29-7 si cursa pentru revenire devenea aproape imposibila. Cu plumb in picioare, jucatorii nostri au incercat sa faca fata apararii agresive practicate de israelieni si in sfertul al doilea au reusit sa marcheze 15 puncte.

La vestiare cuvintele si incurajarile au fost de prisos. Sfertul a inceput cu aceeasi nationala a Israelului extrem de artagoasa si cu echipa noastra in imposibilitatea de a gasi solutiile eficiente pe tabela de marcaj. Dupa treizeci de minute de joc diferenta era dubla: 76-38.

Nici in ultimul act, adversarii n-au lasat garda jos si au reusit sa isi adjudece ultimul sfert cu 24-12, consemanand cea mai grea infrangere pentru nationala noastra tricolora.

Marcatorii Romaniei din aceasta seara:

Dimitris RASTY (2p, 3 rec, o pasa decisiva)
Andrei CIORDAS (1p, 1 rec)
Mehmet Alberto HORTOGLU (12p, 4 rec)
Mirel Claudiu DRAGOSTE (9 p, 6 rec, o interceptie)
Andrei ENE (2p)
Vlad Lucian POPOVICI (3p, 2 rec)
Vlad Ovidiu STOICOVICIU (5p, 2 rec)
Cristian ANGHEL (1p)
Raul COVACIU (6p, 5 rec)
Vlad COBZARU (9p, 6 rec)
 
Au mai evoluat: Andrei Damian si Vlad Tincu.

Mai departe nationala Romaniei se va lupta pentru locurile 9-16, reprezentativa noastra fiind aruncata in grupa G alaturi de Ungaria, Austria si Slovacia. Marti este ziua libera la Campionatul European. Toate echipele se vor relaxa, urmand ca de miercuri sa intre din nou in focurile competitiei. Romania va intalnit pe 15 august 2012, de la ora 17:30 (ora 18:30, ora Romaniei), nationala Austriei.


Capitanul Vlad Popovici usor accidentat


Capitanul nationalei U18, Vlad Lucian Popovici, a evoluat in duelul cu Israel doar 11 minute. Jucatorul nascut la Iasi a acuzat inca de dimineata probleme la inghinalii, staff-ul medical incercand din rasputeri sa il recupereze pe capitan. Aruncat in lupta inca de la inceput, Popovici a rezistat doar un sfert, antrenorii nostri luand decizia de a-l schimba pentru a nu provoca o accidentare mai grava. La aceasta ora se pare ca Vlad Popovici va evolua fara probleme in partida de miercuri, cu Austria.




 





Parteneri