Foto

Debut cu dreptul pentru tricolore

In fata a aproximativ 1000 de spectatori, prezenti in Sala Sporturilor din Targoviste, nationala de senioare a Romaniei a invins, dupa un meci de mare lupta, reprezentativa Suediei cu 66-59 (20-20, 13-17, 16-10, 17-12), in primul meci din campania de calificare pentru Eurobasket Women France 2013.

La debutul lui pe banca tehnica a Romaniei, antrenorul Dan Fleseriu s-a descurcat foarte bine, desi nu le-a avut la dispozitie pe accidentatele Pascalau si Pop. Prima jumatate a meciului a fost una extrem de echilibrata, in care suedeza Frida Eldebrink (legitimata la BC Bourges, campioana Frantei) a sanctionat orice eroare a apararii tricolore. Dupa pauza, balanta s-a inclinat in favoarea romancelor, care au fost mult mai exacte in aparare si au avut in Gabriela Marginean si Annemarie Parau doua realizatoare de exceptie in ofensiva. Finalul a fost pe muchie de cutit, oaspetele apropiindu-se la trei puncte (59-56) cu un minut inainte de expirarea timpului regulamentar. Linistea si certitudinea victoriei a venit insa cu 46 de secunde inainte de final, atunci cand Parau a inscris din afara semicercului. Au urmat doua serii de aruncari libere transformate de Marginean si aceeasi Parau, iar efortul lui Elderbrink, care a inscris un cos de trei puncte nu a mai putut salva Suedia de la infrangere.

Marcatoarele Romaniei:

Marginean 26p
Parau 14p
Meszaros 9p
Tarta 7p
Stoenescu 4p
Cutas 4p
Sipos 2p


Declaratii dupa meci:

Gabriela Marginean: "Mereu primul joc este dificil, insa noi am fost ajutate astazi si de fanii nostri, care au fost ca un al saselea jucator. Incurajarile din tribune si de pe banca ne-au data mereu energie in momentele dificile. Noi am jucat bine, insa putem sa o facem si mai bine. Fata de turneul amical din Serbia, nu am mai pierdut atat de multe mingi, dar inca mai avem de lucrat la acest capitol. Sper ca in meciurile viitoare sa gresim tot mai putin, si sa obtinem si alte victorii."

Dan Fleseriu: "Ne asteptam sa fie greu cu Suedia, iar in primele doua sferturi nu am reusit sa ne impunem jocul. Dupa pauza, fetele au facut mult mai bine faza defensiva, iar adversarele nu au mai gasit drumul spre cos. Vreau sa le felicit pe fete pentru victorie, dar si pentru efortul si daruirea dovedite in cantonament si la antrenamente, mai ales ca toate vin dupa un sezon epuizant in competitiile cluburilor la care evolueaza."

Pentru Romania urmeaza acum deplasarea de la Hagen, acolo unde va intalni Germania, pe 16 iunie.

In celalalt meci al grupei D de calificare, Spania - Bulgaria 64-48.

Parteneri