Foto

Doliu in baschetul romanesc!

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea prematura in nefiinta a celui care a fost TAKACS KAROLY. Din pacate, duminica 27 august, dupa o nedreapta suferinta, inima unuia dintre cei mai valorosi baschetbalisti pe care i-a avut municipiul Tg. Mures a incetat sa mai bata si a facut astfel ca baschetul romanesc sa mai piarda o stea din constelatia performerilor.

Nascut la data de 02 mai 1957, Tasca, asa sau cum il alintau mai toti prietenii si apropiatii din familia baschetului, a fost un jucator exponential pentru municipiul Tg. Mures, urcand pe treptele performantei sportive inca din tinerete. Gratie valorii sale si a calitatilor sportive deosebite, Takacs a fost selectionat in loturile nationale de baschet ale Romaniei la toate categoriile de varsta. In competitia interna, a fost legitimat la echipele din Tg. Mures, Iasi si Sibiu, contribuind din plin la obtinerea unor performante nationale. Dupa ce si-a pus ghetele-n cui, Karoly Takacs nu a decis sa ramana in fenomen, devenind antrenor, manager si chiar presedinte al echipei de baschet din orasul natal. De altfel, de numele lui Takacs se leaga si revenirea spectaculoasa a baschetului muresean pe prima scena a tarii, atunci cand in sezonul 1995-96 se afla la carma echipei nou infiintate, Altius Tg. Mures. Echipa a castigat clar batalia pentru promovarea din Divizia B si a revenit in elita nationala. De atunci, muresenii s-au bucurat de prezenta echipei locale in Divizia A, schimbarile succesive in denumirea echipei oglindind lupta pentru atragerea unor parteneri si sponsori. Astfel, de la Altius Tg. Mures s-a trecut la Herlitz Tg. Mures, mai apoi la Herlitz-Mobex Tg. Mures iar dupa 2002 echipa a devenit BC Mures Tg. Mures. Takacs s-a ocupat de destinele echipei locale pina in 2003, dupa care a devenit comisar FRB si a fost inclus in programul “Legendele baschetului masculin romanesc”.
 
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia sa premature, adresand totodata sincere condoleante familiei indurerate.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Inmormantarea va avea loc, miercuri, 30 august, cu incepere de la ora 12:00, la cimitirul din cartierul Mureseni din Tg. Mures.

Parteneri