Foto

Nationala de juniori a inceput pregatirile pentru Europenele U18 de la Tallin

Reprezentativa masculina U18 a Romaniei a intrat de luni seara in cantonament la Tg. Secuiesc, tinerii nostri tricolori demarand astfel pregatirile pentru Campionatul European U18, Divizia B, competitie care vor avea loc la Tallin, in perioada 28 iulie – 06 august. Pentru o cat mai buna comportare la intrecerile continentale din Estonia, antrenorul principal Milan Sokis si secunzii Dan Ioan si Tiberiu Minca au inceput programul de pregatire cu un lot format din 14 sportivi, printre care se numara si Victor Muresan, fiul singurului roman care a activat in NBA, Ghita Muresan. Acestora urmeaza sa li se alature in actiunile viitoare si Lukas Tohatan si Dragos Diculescu, aflati in cantonament la Cheile Gradistei cu reprezentativa de seniori pregatita de Marcel Tenter.

Dar iata componenta lotului national masculin U18 a Romaniei:
Sabin Cirstoveanu - 4Sports Bucuresti
Tudor Fometescu - 4Sports Bucuresti
Edward Petrescu - 4Sports Bucuresti
Alexandru Irimia - 4Sports Bucuresti
Christian Chitu - 4Sports Bucuresti
Alexandru Coconea - Steaua CSM Eximbank
Andrei Arion - Steaua CSM Eximbank
Mihai Maciuca - Steaua CSM Eximbank
Antonio Nasturescu – CSU Stiinta Bucuresti
Andrei Neagu – CSU Stiinta Bucuresti
Stefan Birloveanu – CSU Stiinta Bucuresti
Nicolae Ciuca – Colegiul National Aurel Vlaicu Bucuresti
Botond Solyom - Vasas Academy
Victor Muresan - St. Andrews Episcopal School
Lukas Tohatan - BC SCM Timisoara
Dragos Diculescu – CSU Stiinta Bucuresti
Staff-ul tehnic al nationalei de juniori este format din Milan Sokic, antrenor principal, Dan Ioan si Tiberiu Minca, antrenori secunzi, Milan Vasovic, preparator fizic, si Daniel Popescu, fizioterapeut.

Cantonamentul de la Tg. Secuiesc se va incheia in data de 28 iunie, urmand ca nationala noastra sa plece in Ungaria pentru cateva meciuri amicale, dupa care va reveni in tara in data de 2 iulie, la Craiova, pentru a continua antrenamentele. In perioada 13-15 iulie, tricolorii isi vor testa fortele in Bulgaria, cu selectionata similara a tarii vecine, dupa care vor reveni la Craiova pentru un ultim cantonament in care staff-ul tehnic va face ultimele retusuri si va cristaliza un lot de 12 sportivi care va evolua la Campionatul European din Estonia, in perioada 21-22 iulie fiind programate alte teste impotriva Bulgariei.
Reamintim ca Romania va lua startul la intrecerile continentale de la Tallin, unde si-au anuntat participare 24 de echipe, tricolorii nostril urmand sa evolueze in cadrul Grupei C, alaturi de Austria, Polonia, Portugalia, Israel si Azerbaijan.

Parteneri