Foto

Nationalele juvenile feminine ale Romaniei, in febra pregatirilor pentru Europene

Echipele nationale feminine de junioare ale Romaniei au inceput pregatirile in vederea participarilor la Campionatele Europene din acest an, intreceri care se vor derula in iulie si august la Oradea (U16), Sarajevo (U18) si Podgorica (U20). De altfel, nationalele tricolore U18 si U20 se afla deja in cantonamente, la Busteni si Brasov, in vreme ce selectionata feminina U16 a intrat de astazi in pregatire la Poiana Brasov, staff-urile tehnice avand ca obiective prioritare testarea jucatoarelor convocate si formarea unor loturi competitive pentru obtinerea unor rezultate notabile in cadrul intrecerilor continentale.
 
Nationala feminina U20, in pregatire la Brasov
 
Ca in fiecare an, prima nationala juvenila care intra in focurile Campionatelor Europene este selectionata feminina U20, tinerele baschetbaliste tricolore aflandu-se in aceste zile in plina campanie de pregatire in Brasov sub bagheta antrenorului principal Dan Calancea, sprijinit de secundul Miruna Crasnic si fizioterapeutul Constantin Musca. Pentru intrecerile continentale care se vor derula, in perioada 9-17 iulie, in localitatea muntenegreana Podgorica, staff-ul tehnic roman a convocat in pregatire un lot tricolor format din 16 sportive, pe lista aflandu-se si patru sportive “transferate” in SUA – Vasilica Cuzic, Paula Lenart, Kincso Kelemen si Sfarlea Marina, dar si cateva tinere sperante din intrecerile autohtone, precum Ana Ferariu, Ioana Ghizila, Mihaela Maxim, Andreea Aursulesei, Teodora Neagu, Raluca Matei, Alina Pop, Emilia Gherman sau Timeea Peter. Conform programului de pregatire, nationala U20 a Romaniei va incheia luni cantonamentul de la Brasov si va pleca in Ungaria pentru a sustine cateva meciuri amicale cu nationala tarii vecine. Din data de 25 iulie, tinerele noastre baschetbaliste revin la Brasov pentru o noua saptamana de cantonament, dupa care se vor “muta” in Bucuresti, unde vor sustine pana la plecarea spre Podgorica si cateva meciuri de verificare cu nationala Marii Britanii.
Reamintim ca la startul Campionatului European U20 si-au anuntat prezenta 13 echipe nationale, care sunt impartite in patru grupe preliminare. La tragerea la sorti de la Munchen, nationala Romanieia facut parte din urna a treia valorica si a fost distribuita in cadrul Grupei B, singura serie formata din patru echipe, tinerele noastre tricolore urmand sa se confrunte cu Belarus, Croatia si Bulgaria.
 
Lotul national U18, in pregatire la Busteni

A doua echipa nationala juvenila care va intra sub lumina reflectoarelor la Campionatele Europene este cea de U18, junioarele pregatindu-se in aceste zile la Busteni sub comanda antrenorului principal Carmin Popa, sprijinit de secundul Nenad Marinkovic si fizioterapeutul Stefan Ududec. Pentru competitia continentala care se va desfasura in Sarajevo, in perioada 23-31 iulie, staff-ul tehnic roman a convocat in pregatire un lot format din 16 sportive, pe lista figurand doua baschetbaliste transferate in Anglia – Ecaterina Armanu si Teodora Armanu, dar si multe dintre tinerele talente din campionatul intern, precum Alina Podar, Ana Varjoghe, Andreea Cretu, Amira Al Ash Hab, Anda Saracut, Roberta Salatioan, Andreea Fleser, Angela Bot, Irina Enache, Rita Bartok, Iulia Brezoi, Renata Kovacs, Tania Agache si Teodora Manea. Conform programului de pregatire, nationala feminina U18 a Romaniei se afla deja in cantonament la Busteni pana in 23 iunie, iar dupa un prim meci de verificare isi va muta “fief-ul” la Cluj-Napoca pana in 10 iulie, urmand sa dispute si cateva teste impotriva nationalei Slovaciei. Dupa o noua serie de jocuri amicale la Targoviste, in compania colegelor tricolore de la U16, tinerele noastre baschetbaliste vor veni in Capitala din 12 iulie pentru ultimele retusuri inaintea Europenelor, avand in program si meciuri amicale impotriva Greciei si Bulgariei, iar in 21 iulie se vor deplasa spre Sarajevo pentru o scurta acomodare cu sala si atmosfera intrecerilor continentale.
Reamintim ca la startul Campionatului European U18 si-au anuntat prezenta 19 echipe nationale, impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Echipa Romaniei a facut parte din urna a treia valorica la tragerea la sorti si a fost distribuita in Grupa A, urmand sa se confrunte cu Bosnia&Hertegovina, Portugalia, Finlanda si Islanda.
 
Lotul national U16 se antreneaza la Poiana Brasov
 
Ultima nationala feminina juvenila care va intra pe scena Campionatelor Europene din aceasta vara este cea de U16, tinerele noastre cadete incepand de astazi pregatirile in Poiana Brasov sub comanda antrenorului principal Catalin Tanase, sprijinit de secundul Larisa Toma si fizioterapeutul Constantin Musca. Pentru intrecerea europeana gazduita de Oradea, in perioada 05-14 august, staff-ul tehnic roman a convocat in pregatire un lot format din 16 sportive, lista fiind deschisa cu “americanca” Sarah Dumitrescu si continuand cu multe sportive de mare perspectiva din campionatul autohton, precum Maria Ferariu, Nicolette Orban, Silvia Spier, Irina Parau, Alexandra Ghita, Helga Csurulya, Reka Ferencz, Carla Popescu, Rebecca Coroian, Daniela Topan, Denisa Vati, Daria Rusu, Aria Casale, Adina Ciciovan si Stefania Catinean. Conform programului de pregatire, nationala feminina U16 a inceput de astazi sa se antreneze in Poiana Brasov iar din 30 iunie va participa la un puternic turneu international amical in Polonia, dupa care va reveni in tara in 4 iulie, urmand sa se pregateasca in continuare la Targoviste. La mijlocul lunii iulie, tinerele tricolore isi vor testa fortele in cadrul unui turneu de verificare la care si-au anuntat prezenta nationalele Turciei, Bulgariei si Austriei, iar din 21 iulie nationala pregatita de Catalin Tanase si Larisa Toma se va muta la Oradea, gazda intrecerilor continentale, pentru o ultima perioada de pregatire in care va fi definitivata si compoenta finala a echipei care va intra pe scena europeana.
Reamintim ca la startul Campionatului European U16 si-au anuntat prezenta 23 de echipe nationale, impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Nationala Romaniei a facut parte la tragerea la sorti din urna a treia valorica si a fost distribuita in Grupa D, singura serie care are doar cinci echipe, alaturi de Belgia, Polonia, Norvegia si Macedonia.

Parteneri