Foto

Opt echipe au ramas in cursa pentru trofeul Eurobasket Women 2015!

Odata cu fluierul de final al ultimei partide din cadrul Grupei F, dintre Lituania si Serbia, s-a tras cortina si peste cea de-a doua faza a Eurobasket Women 2015, cele mai valoroase opt echipe de pe Batranul Continent urmand sa se mute la Budapesta pentru a-si continua cursa spre mult ravnitul trofeu continental. In urma rezultatelor din Grupele E si F, Turcia, Franta, Belarus, Muntenegru, Spania, Rusia, Lituania si Serbia au obtinut vizele pentru sferturile de finala, faza programata sa se dispute miercuri si joi in impresionantul Palat al Sporturilor din Budapesta.
 
Ultima disputa din Grupa F a Eurobasket Women 2015 a aratat de ce baschetul este un sport atat de iubit in intreaga lume, lupta pentru accederea in sferturile de finala aducand fata in fata doua echipe redutabile, Lituania si Serbia. De altfel, balticele au oferit suporterilor, si nu numai, si ultima doza de adrenalina din faza grupelor intrecerilor europene, trecand in numai doua minute si jumatate de la agonia eliminarii din competitie la extazul calificarii de pe pozitia secunda a Grupei F! Serbia si Lituania au jucat la Gyor o partida cu o miza enorma doar pentru baltice, pentru ca sarboaicele erau deja sigure ca merg mai departe indiferent de rezultat. Numai ca, o victorie a Serbiei era decisiva pentru Slovacia, care avea victorie directa cu balticele si ar fi mers mai departe, in vreme ce Lituania pleca acasa. Cu o astfel de incarcatura emotionala, meciul a inceput senzational pentru Serbia, 32-17 dupa primul sfert, a continuat foarte bine pentru Lituania, care si-a adjudecat cu 20-8 cel de-al doilea sfert, cu un cos marcat de Santa Okockyte din propria jumatate in ultima secunda a reprizei, si s-a decis, dramatic, pe final. Cand mai erau 2:20 de minute de joc, la scorul 67-65 pentru Serbia, Kuktiene a marcat un cos de 3 puncte si a adus Lituania in avantaj. S-a mers cap la cap, cu multe libere transformate pana la 73-72 in favoarea balticelor. Mai erau 17 secunde, posesie a lituaniencelor, dar Nacickaite pierde mingea si mai raman 15 secunde la dispozitia Serbiei pentru a decide invingatoarea. Numai ca, Jelena Milovanovic a ratat si a trimis invingatoarea direct pe locul al doilea in grupa, avand egalitate de puncte cu Rusia si victorie directa. Pentru echipa antrenata de Mantas Sernius este al cincilea triumf consecutiv in competitie, dar greul abia incepe! Dar iata si rezultatele ultimei etape din Grupa F: Slovacia-Croatia 84-62, Spania-Rusia 66-57, Serbia-Lituania 72-73. Astfel, va putem prezenta si ierarhiile finale din cele doua grupe: 1. Turcia; 2. Franta; 3. Belarus; 4. Muntenegru; 5. Grecia; 6. Cehia  in Grupa E; respectiv 1. Spania; 2. Lituania; 3. Rusia; 4. Serbia; 5. Slovacia; 6. Croatia in Grupa F.
Conform calendarului competitional, Eurobasket Women 2015 se va muta la Budapesta pentru fazele finale, sferturile de finala urmand sa se dispute dupa urmatorul program:
24 iunie
ora 19.00 Turcia-Serbia
ora 21.30 Lituania-Belarus
25 iunie
ora 19.00 Spania-Muntenegru
ora 21.30 Franta-Rusia

Parteneri