Foto

Pau Gasol a scris istorie in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca!

In penultimul minut din cel de-al doilea sfert al confruntarii dintre reprezentativele Spaniei si Ungariei, partida care a contat pentru ultima runda din Grupa C a FIBA EuroBasket 2017, pivotul iberic Pau Gasol a inscris un cos de la mare distanta pe care cu siguranta nu-l vom uita prea curand si si-a marit zestrea statistica la 14 puncte. Nimic deosebit, am spune, mai ales ca actiunea este una destul de obisnuita pentru Pau Gasol, care de multe ori iese in afara semicercului. Numai ca, momentul are o insemnatate istorica pentru intrecerile europene, centrul "Furiei Roja" devenind cel mai bun marcator din istoria EuroBasket, cu 1105 puncte. Pana la finalul partidei, Gasol a mai adaugat sase puncte in linia sa statistica, si a ajuns la "borna" 1111 puncte, asa ca pivotul campioanei Europei si al echipei San Antonio Spurs l-a devansat clar pe francezul Tony Parker, colegul sau de la San Antonio Spurs care detinea vechiul record cu 1104 puncte si care priveste intrecerile din fata televizorului din cauza unei accidentari. Momentul din aceasta seara vine la doar cateva zile dupa ce, tot in arena de pe malurile Somesului, Pau Gasol reusise sa treaca de Dirk Nowitzki, care coborat acum pe locul al treilea in topul celor mai buni marcatori din istorie, cu 1.052 puncte.
Si daca tot am punctat la capitolul istorie, sa mai adaugam faptul ca de numele pivotului iberic se mai leaga un alt moment important petrecut chiar in debutul FIBA EuroBasket 2017 tot in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, cand Spania a intalnit Muntenegru, in data de 1 septembrie. Atunci, la acea partida, Pau Gasol atingea "borna" 200 in echipa nationala a Spaniei si intra definitiv in istorie!
Enumerand momentele istorice ale legendarului baschetbalist iberic care a implinit 37 ani nu putem sa nu mentionam si un alt aspect, nationala Spaniei bifand in aceasta seara in Polivalenta clujeana cea de-a 11 victorie consecutiva la turneele finale europene, dupa ce a trecut de Ungaria fara sa se forteze prea mult, cu scorul de 87-64. In afara celor cinci victorii din Grupa C, Spania avea deja la activ alte sase victorii consecutive din finalul editiei precedente, ultimul esec datand din 08 septembrie 2015, atunci cand Italia incurca socotelile selectionerului Scariolo si se impunea in fata ibericilor, cu 105-98, in faza grupelor FIBA EuroBasket 2015.

Parteneri