Foto

Rivalitate maxima in Final 4 Cupa Romaniei, masculin

Cu 48 de ore inaintea startului Final 4 Cupa Romaniei, masculin, intrecere gazduita de Sala Sporturilor din Targu Mures, in perioada 7-8 aprilie, oficialii echipelor ramase in cursa  pentru castigarea trofeului au acordat in exclusivitate pentru site-ul FRB scurte declaratii despre obiectivele si sansele din competitia KO. Inainte de a va prezenta reactiile celor patru oficiali ai echipelor angrenate in batalia pentru Cupa Romaniei va facem cunoscut programul complet al meciurilor din Final Four si traseul celor patru echipe calificare in „careul de asi”.
 
„Balul” va fi deschis, joi, 7 aprilie 2011, de intalnirea soc dintre CSA Steaua Turabo Bucuresti si CSU Ploiesti, meciul urmand sa fie transmis in direct pe TVR 3, cu incepere de la ora 18:00.

De la ora 20:00, gazdele de la BC Mures Targu Mures vor intra pe parchet impotriva finalistei de anul trecut, Gaz Metan Medias. Intalnirea dintre cele doua echipe va putea fi urmarita de iubitorii baschetului cu incepere de la ora 22:00, inregistrarea fiind difuzata tot pe TVR 3.
A doua zi, vineri, 8 aprilie, finala intrecerii KO este programata de la ora 18:00 si va fi transmisa in direct de TVR 3.
 
Drumul catre Final 4 Cupa Romaniei: CSA Steaua Turabo Bucuresti a trecut in primul tur de CSM Bucuresti iar apoi de BC Timisoara, in vreme ce “rivala” CSU Ploiesti s-a calificat dupa ce a dispus de Energia Rovinari si de BCM U Pitesti. Formatia BC Mures Targu Mures  a trecut de U-Mobitelco Cluj-Napoca iar in turul urmator a depasit gruparea SCM CSS Craiova, in timp ce finalista de anul trecut, Gaz Metan Medias, s-a calificat in urma duelurilor cu CSU Atlassib Sibiu si CS Otopeni.

Iata si reactiile oficialilor implicati in cursa pentru trofeul competitiei KO:
 
Virgil Stanescu,  CSA Steaua Turabo Bucuresti:
  “Bineinteles ca mergem la Targu Mures pentru a castiga Cupa! Ar insemna foarte mult pentru noi in acest sezon. Stim ca avem un meci foarte greu in semifinale si categoric va fi o intalnire spectaculoasa si echilibrata. Echipa Ploiestiul are o echipa buna, cu un lot valoros, dar noi am aratat ca avem puterea sa castigam cu oricine, atata timp cat suntem concentrati si jucam cu toate fortele noastre.  Ne cunoastem foarte bine adversarii si probabil ne vom intalni cu CSU Ploiesti si in semifinalele din play-offul campionatului. Daca vrem sa castigam acest trofeu trebuie sa invingem orice echipa de la acest Final Four!”

Catalin Burlacu, CSU Ploiesti: “Obiectivul nostru este castigarea Cupei! Mergem sa ne facem jocul, sa facem spectacol, iar la final sa ridicam trofeul deasupra capului.  Probabil vor fi meciuri echilibrate, dar noi avem experienta de partea noastra, iar istoria ne obliga sa castigam! Greselile copilaresti pe care le-am facut in campionat, cu Steaua si cu Medias, cu siguranta nu se vor repeta la acest Final Four. In finala, mi-as dori sa jucam impotriva Muresului, pentru ca ar fi o atmosfera incendiara si acest lucru ne-ar motiva si mai mult.”
 
Titus Nicoara, Gaz Metan Medias: “Nu cred ca este o favorita certa in acest Final Four! Toate echipele sunt bine pregatite, sunt apropiate ca valoare, iar BC Mures are avantajul terenului propriu. Vor avea o sala plina in spate si atunci vor juca altfel. Mediasul este finalista de anul trecut si vine clar cu dorinta de a castiga Cupa Romaniei. Cred ca experienta de anul trecut ne-a prins bine si mi-as dori sa nu mai repetam greselile din trecut.  Anul acesta mi se pare un Final Four mult mai echilibrat, la fel cum va fi si meciul nostru din semifinale. Cred ca va fi un joc strans care se va decide in ultimele momente. Vreau sa ajungem in finala si sa castigam Cupa!”
 
Jozsef Szalkay, presedinte BC Mures Targu Mures: “Este o mare victorie pentru noi ca suntem organizatorii acestei prestigioase competitii. Pe aceasta cale tin sa multumesc foarte mult Consiliului Judetean Mures care ne-a sprijinit pentru a organiza acest Final Four. Obiectivele noastre sunt accederea in finala. Vrem sa ne luam revansa in fata Mediasului, dupa jocul din penultima etapa de pe terenul lor. Legat de organizarea acestui Final Four va pot spune ca deja s-au vandut toate biletele si am pregatit foarte multe surprize. Ne dorim foarte mult sa fim la inaltime nu doar pe terenul de baschet, ci si ca organizatori ai acestui turneu. Printre altele am invitat trupa de dunk-eri “Face Team” din Ungaria, pentru o demonstratie superba. De asemenea vom populariza baschetul in scolile din Targu Mures si dorim sa donam jucarii copiilor defavorizati. Pe langa acestea vom acorda trei diplome de excelenta unor personalitati din baschetul romanesc... Legat de finala ne-am dori sa intalnim Steaua in ultimul act.  Avem o echipa buna si cred ca am putea scrie istoria pentru acest oras.”

Parteneri