Foto

Romania, cu sanse de calificare

Victorie importanta pentru nationala feminina in al doilea meci de la turneul de baraj pentru calificarea la Eurobasket 2011. Romania a depasit esecul din fata Serbiei si a jucat excelent in fata puternicei reprezentative a Germaniei, pe care a depasit-o cu 65-59.

Fetele noastre au debutat excelent, etaland un joc colectiv extrem de atent, atat in defensiva cat si in ofensiva, astfel ca dupa jumatatea primului sfert tabela arata un neverosimil 20-5. Ulterior Germania a revenit in joc, insa tricolorele au gestionat extrem de inteligent avantajul castigat si nu au permis adversarelor sa se apropie pe tabela la o diferenta mai mica de trei puncte pe toata durata jocului. Antrenorul Stacey Nolan a pregatit extrem de atent intalnirea, reusind sa anihileze complet jocul inaltilor pivoti ai Germaniei, Koop, Glasser si Kuhn. Mai mult decat atat, un alt factor-cheie al defensivei romane a fost reprezentat de limitarea posibilitatilor ofensive ale celei mai bune jucatoare a Germaniei, extrema Romy Bar, aparata bine, inca din startul partidei, de Claudia Pop.

In ofensiva, Florina Pascalau a fost imperiala sub panou, in vreme ce Gabriela Marginean, Ancuta Stoenescu si Cristina Ciocan au construit cu multa rabdare si au punctat in momentele extrem de importante ale jocului.

Emotiile au venit totusi pe final, cand doua aruncari disperate ale Germaniei, de dincolo de semicerc, si-au atins tinta, iar adversarele s-au apropiat la 4 puncte. Romania insa nu si-a pierdut luciditatea si a recuperat foarte bine in defensiva, iar tanara Marginean a transformat toate aruncarile libere de care a beneficiat pe final, in urma faulturilor disperate ale Germaniei.

Victorie fara dubii pentru Romania, care joaca astazi, de la ora 18.45, cu Belgia si, in cazul unei victorii, poate spera la inca un succes miercuri, in fata tarii-gazda, Italia, care ieri a spulberat Serbia, cu 76-55. In aceasta situatie fericita, Romania, italia si Serbia ar ajunge la egalitate de puncte, urmand ca ierarhia finala sa fie facuta de cosaveraj.

Marcatoarele Romaniei:

Gabriela Marginean 21 p (1x3)
Florina Pascalau 14 p
Ancuta Stoenescu 10 p (1x3)
Annemarie Parau 7 p
Florina Diaconu 5 p (1x3)
Cristina Ciocan 4 p
Claudia Pop 2 p
Elisabeth Pavel 2 p


au mai jucat: Andrea Orosz, Alexandra Uiuiu, Andreea Hutanu.


Declaratii dupa meci:

Stacey Nolan (antrenor Romania)
: "A fost un joc extrem de greu, pe care l-am dus cu inteligenta la bun sfarsit. Germania a jucat foarte bine, dar am fost extrem de atenti in defensiva si asta le-a limitat oportunitatile de a inscrie. Am jucat mult mai bine ca ieri si pentru asta felicit toate fetele, pentru daruirea si efortul lor. Sunt fericit pentru ca astazi am aratat intr-adevar ca o echipa si ne-am demonstrat forta si valoarea pe care o are grupul nostru."

Gabriela Marginean
: "A  fost un meci dur si greu in fata unei echipe care a jucat foarte bine. Ne-a fost cu atat mai dificil cu cat am evoluat intr-o sala in care a fost infernal de cald, au existat momente cand am simtit ca nu mai putem respira. Faptul ca am jucat bine si ca am castigat ne-a redat increderea de care aveam nevoie dupa esecul cu Serbia."



Parteneri