Foto

Romania a cucerit medaliile de argint la Europenele de baschet 3x3!

Echipa nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei a obtinut in aceasta seara medaliile de argint la finele celei de-a doua editii a Campionatelor Europene. intreceri care au fost organizate la AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, in perioada 2-4 septembrie. Performanta "Acvilelor" a fost dublata de Gabriela Marginean, nominalizata in echipa ideala a turneului european, dar si de Angel Santana, medaliat cu argint in concursul mixt de aruncari de la distanta.

“Acvilele”, in formula Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Anca Sipos si Andra Haas, au cedat in ultimul act al competitiei continentale in fata nationalei Ungariei, cu scorul de 14-21, la capatul unui joc frumos si echilibrat pana spre final, cand campioanele au facut diferenta. A fost un meci extrem de disputat pana in ultimele minute, nationala Romaniei fiind sprijinita si de un public admirabil, care a creat o atmosfera de vis in mall-ul bucurestean. Dar, dupa primele cinci minute de foc, in care echilibrul era evident si asistenta spera la o victorie a Romaniei, adversarele noastre au reusit sa faca diferenta, speculand si cateva greseli si ratari ale tricolorelor. In cele din urma, finala s-a incheiat cu 21-14 in favoarea Ungariei, care a obtinut medaliile de aur, in vreme ce nationala Romaniei a intrat in posesia argintului european, pentru prima data in istorie. 
Echipa Romaniei a avansat in finala dupa doua victorii superbe obtinute in fata Cehiei, in sferturile de finala, scor 18-16, dupa prelungiri, si impotriva Elvetiei, in semifinale, scor 16-14. Argintul european obtinut in aceasta seara de "Acvile" mareste astfel zestrea de medalii a baschetului romanesc in circuitul continental de 3x3, dupa aurul cucerit de nationala masculina in 2014.
Din pacate, de aceasta data, echipa masculina a Romaniei, in formula Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Catalin Bordei, s-a oprit in sferturile de finala, cedand in fata puternicei echipe a Serbiei, cu scorul de 11-22, rezultat ce a adus tricolorilor locul sapte in clasamentul final al Campionatului European. Slovenia a reusit marea surpriza in competitia masculina, castigand medaliile de aur in fata marii favorite Serbia, o echipa alcatuita din primii patru jucatori ai clasamentului mondial FIBA 3x3 si care a cedat in ultimul act cu 17-19.
Performanta "Acvilelor" a fost dublata de nominalizarea Gabrielei Marginean, liderul nationalei feminine, in echipa ideala a turneului european, dar si de Angel Santana, care a cucerit medalia de argint in concursul mixt al aruncarilor de la distanta, avand acelasi numar de reusite, 11, ca medaliatul cu aur, olandezul Joey Schelvis, acesta completand traseul intr-un timp mai bun.

Parteneri