Foto

Romania a trecut la pas de Norvegia la Europenele U16 de la Oradea

Reprezentativa feminina de cadete a Romaniei s-a impus clar in aceasta seara in fata selectionatei similare a Norvegiei, cu scorul de 73-23 (16-4, 14-7, 24-10, 19-2), intr-un meci contand pentru cea de-a treia runda din Grupa D a FIBA U16 Women European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania. Dupa doua zile de pauza, miercuri, de la ora 18:00, tot in Arena Antonio Alexe din Oradea, tricolorele pregatite de antrenorii Catalin Tanase si Larisa Toma vor intalni reprezentativa Macedoniei.
 
A treia zi a FIBA U16 Women European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, a adus un nou succes pentru nationala Romaniei, tricolorele noastre reusind in aceasta seara sa castige la pas confruntarea cu reprezentativa Norvegiei, cu 73-23, la capatul unui joc pe care l-au dominat din primul pana in ultimul minut.
Dupa ce sambata au scapat printre degete o victorie importanta in disputa cu Polonia, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorii Catalin Tanase si Larisa Toma au aparut azi in Arena Antonio Alexe din Oradea foarte decise sa nu mai faca pasi gresiti in cursa pentru sferturile de finala. Astfel, decise sa-si mareasca numarul de victorii din clasamentul Grupei D, tricolorele au fortat nota inca de la primele actiuni si dupa cateva minute de echilibru (scor 4-4 in min. 3) au preluat initiativa si nu au mai cedat-o pana la final. De altfel, disputa cu Norvegia s-a transformat repede intr-un adevarat galop de sanatate pentru nationala Romaniei, diferenta de pe tabela marindu-se consistent o data cu trecerea timpului, astfel ca la pauza tabela a indicat scorul de 30-11. La reluare, Romania a continuat sa aplice o aparare sufocanta si sa declanseze atacuri rapide, dominarea tricolora devenind din ce in ce mai consistenta, fapt care s-a oglindit si pe tabela la fluierul de final al arbitrilor. Scor final 73-23 pentru Romania si nationala noastra se mentine cu sanse reale in cursa de calificare in sferturile de finala ale FIBA U16 Women European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania.
Conform datelor oficiale oferite de FIBA, punctele victoriei au fost realizate de DUMITRESCU (16 p, 6 rec, 6 pase, 9 int, 1 cap), GHITA (14 p, 4 rec, 4 pase, 1 int), ORBAN (10 p, 10 rec, 1 pasa, 4 int, 2 cap), POPESCU (10 p, 2x3, 5 rec, 6 pase, 2 int), VATI (7 p, 1x3, 2 pase, 1 int), COROIAN (7 p, 1x3, 2 rec, 2 int), PARAU (6 p, 4 rec, 4 pase, 1 int, 1 cap), CSURULYA (3 p, 1x3, 2 pase, 2 int). Au mai evoluat FERARIU (4 rec, 3 int), SPIER (1 int), PAUN (2 rec, 2 int) si TOPAN (1 rec, 2 pase, 1 int).
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria clara a Poloniei in fata Macedoniei, clasamentul Grupei D dupa trei runde arata astfel:
1. POLONIA – 6 puncte (3 victorii)
2. ROMANIA – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. BELGIA – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
4. NORVEGIA – 2 puncte (2 infrangeri)
5. MACEDONIA – 2 puncte (2 infrangeri)
 
In cea de-a treia zi a competitiei s-au inregistrat urmatoarele rezultate:
Grecia – Albania 110-43
Anglia – Scotia 75-46
Israel – Austria 76-51
Ucraina – Luxemburg 28-59
Bulgaria – Irlanda 41-70
Cipru – Slovenia 33-59
Islanda – Danemarca 46-66
Polonia – Macedonia
Bosnia&Herzegovina – Finlanda
Olanda – Estonia

Luni este zi de pauza pentru toate echipele participante, iar marti va continua FIBA U16 Women European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, cu meciurile din runda a patra. Astfel, Romania va beneficia de doua zile de pauza, tricolorele noastre urmand sa evolueze abia miercuri, de la ora 18:00, tot in Arena Antonio Alexe, in ultima runda din Grupa D, impotriva nationalei Macedoniei, codasa seriei. Reamintim ca primele doua clasate din fiecare grupa vor accede in sferturile de finala.  
 

Parteneri