Foto

Romania se confrunta duminica seara cu Macedonia in FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina de seniori a Romaniei intra de duminica seara in focurile FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers, “Vulturii” pregatiti de antrenorul Tudor Costescu urmand sa evolueze, de la ora 19:15, in “Sports Centre Boris Trajkovski” din Skopje, impotriva nationalei similare a Macedoniei. Conform tragerii la sorti, Romania va juca in aceasta faza preliminara de calificare in cadrul Grupei B, avand ca adversare selectionatele similare ale Macedoniei si Kosovo. Meciul de la Skopje va fi transmis in regim de streaming pe pagina oficiala a competiei continentale (vezi https://www.youtube.com/watch?v=RNPAd0UE67k).
 
Dupa o scurta perioada de pregatire in Arena de Baschet, noul antrenor principal al “Vulturilor”, Tudor Costescu, a creionat impreuna cu staff-ul tehnic un lot format din 12 sportivi, tinand cont de forma de moment, dar si constrans de unele probleme medicale sau personale ale unor jucatori. Astfel, dupa o saptamana de antrenamente si doua meciuri de verificare sustinute in compania echipelor Athletic Constanta si SCM Craiova, antrenorul Tudor Costescu a definitivat lista baschetbalistilor care vor evolua la Skopje in tricoul nationalei noastre tricolore:

1 - Dan Lucas TOHATAN – BC CSU Sibiu
2 - Giordan WATSON – CSM CSU Oradea
3 - Dragos DICULESCU – SCM Timisoara
5 – Mirel Dragoste – BC CSU Sibiu
6 - Julian ORBEANU – BCMU FC Arges Pitesti
7 - Tudor GHEORGHE – BCMU FC Arges Pitesti
8 - Radu PALICIUC – BCMU FC Arges Pitesti
10 - Bogdan NICOLESCU – CSM CSU Oradea
13 - Alexandru OLAH – ZZ Leiden
15 - Emanuel CATE – UCAM Murcia BC
32 - Nandor KUTI – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
34 - Anton DIACONESCU – Dinamo Stiinta Bucuresti

Totodata, va prezentam mai jos si componenta staff-ului tehnic:
Tudor COSTESCU – antrenor principal
Nenad MARKOVIC – antrenor secund
Cosmin RADU - preparator fizic
Csaba Mott - maseur
Adrian RESTEMAN - fizioterapeut
Marius TOMA – team-manager
Claudiu FOMETESCU – antrenor federal
Constantin IOAN – antrenor coordonator
 
Nationala Romaniei va pleca spre Skopje sambata si va sustine seara un antrenament de acomodare in “Sports Centre Boris Trajkovski” iar duminica de la ora 19:15 se va confrunta cu selectionata Macedoniei. Primul meci sustinut de Vulturi in campania de calificare poate fi urmarit pe https://www.youtube.com/watch?v=RNPAd0UE67k.  
Joi seara, in primul meci al Grupei B, nationala Macedoniei s-a impus la Pristina in fata selectionatei similare a Kosovo, cu scorul de 76-73, detalii despre acest joc putand fi vizualizate pe http://www.fiba.basketball/eurobasket/2021/pre-qualifiers/game/1309/Kosovo-MKD#tab=overview.
Tinand cont de calendarul competitional anuntat de FIBA, iata programul meciurilor pe care “Vulturii” le vor sustine in Grupa B a FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers:
 
Macedonia – ROMANIA (16 septembrie 2018, Skopje)
ROMANIA – Kosovo (29 noiembrie 2018)
ROMANIA – Macedonia (21 februarie 2019) 

Echipele clasate pe locul 1 in cele 4 grupe din FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers vor accede in faza superioara, urmand sa evolueze in FIBA Eurobasket 2021 Qualifiers.

FOTO - Nationala Romaniei inaintea meciului din Macedonia (copyright frbaschet.ro/credit Alina Cojocaru)

Parteneri