Foto

Romania se lupta pentru locurile 5-8 la Europenele U20 de la Podgorica

Reprezentativa feminina de tineret a Romaniei a pierdut cel de-al doilea meci din cadrul grupei semifinale E a Campionatelor Europene U20 de la Podgorica, tricolorele noastre pregatite de antrenorii Dan Calancea si Miruna Crasnic cedand clar in fata selectionatei similare a Cehiei, cu scorul de 52-75 (11-16, 13-15, 16-19, 12-25). In urma acestui rezultat, Romania a ratat intrarea in “careul de asi” si va juca in continuare pentru locurile 5-8, urmand sa intalneasca, sambata dupa-amiaza, reprezentativa Marii Britanii, de la ora 17:45, in vreme ce nationala Cehiei a urcat in semifinale alaturi de puternicele selectionate ale Ungariei, Lituaniei si Sloveniei.
 
Joi seara a fost trasa cortina si peste cea de-a doua faza a Campionatelor Europene U20, feminin, Divizia B, de la Podgorica, puternicele nationale de tineret ale Ungariei, Lituaniei, Sloveniei si Cehiei obtinand calificarea in careul de asi, in vreme ce reprezentativa noastra tricolora a pierdut lupta decisiva cu Cehia si a intrat in seria eliminatorie care va juca pentru locurile 5-8, unde au mai acces Muntenegru, Marea Britanie si Croatia.
In ultimul meci din grupa semifinala E, Romania si Cehia s-au confruntat pentru ultima viza din “careul de asi”, ambele nationale avand la activ cate o victorie in fata Croatiei. Dornice sa realizeze o performanta notabila si sa rastoarne din nou toate calculele hartiei, asa cum au reusit admirabil in disputele cu Belarus, Bulgaria si Croatia, tricolorele noastre au intrat bine si in jocul disputat joi seara in Sports Center Moraca, in pofida faptului ca adversarele dominau clar lupta fizica de sub panouri, avand o talie mult superioara. Din pacate, desi nationala noastra s-a straduit din rasputeri sa repete ispravile din Grupa B, Cehia a fost pe teren o echipa mult mai matura si a speculat fiecare ratare a tricolorelor, dar si fiecare bresa din sistemul nostru defensive, exceland la procentajul aruncarilor de la mare distanta (n.n. – pana la pauza a avut un procentaj de peste 60%!). In aceste conditii, Cehia s-a instalat la conducere din primul sfert si nu a mai cedat initiativa pana la pauza, cand tabela a indicat 31-24 in favoarea oponentelor noastre. La reluare, puternic motivate mental de antrenorul Dan Calancea si dornice sa nu iroseasca sansa de a prinde semifinalele, tinerele noastre baschetbaliste s-au straduit din rasputeri sa reduca diferenta si sa echilibreze situatia, reusind sa micsoreze ecartul ceh pana la doua puncte, scor 40-38 in min. 27. Din pacate, “artileria grea” a Cehiei a iesit din nou in evidenta (n.n. – Cehia a avut un procentaj fantastic la aruncarile de la mare distanta, de 57,9%, reusind un incredibil 11-19), Petra Holesinska (24 p, 5x3, 7 rec) adauga alte trei puncte pe tabela si meciul se “rupe” spre finalul sfertului al treilea, Romania cedand fizic si psihic si permitand adversarelor sa se desprinda la 50-40. Ultimele zece minute se deruleaza in acelasi scenariu, cu Cehia foarte pragmatica in ofensiva, iar fluierul final al arbitrilor ingheata scorul la 75-52, consemnandu-se astfel victoria adversarelor noastre si implicit calificarea lor in semifinale. Conform datelor oficiale, punctele nationalei Romaniei au fost realizate de LENART (10 p, 13 rec, 1 int), AURSULESEI (9 p, 1x3, 3 rec, 1 cap), KELEMEN (7 p, 3 rec, 1 pasa, 1 int), FERARIU (7 p, 9 rec, 3 pase), GHIZILA (6 p, 2 rec, 2 pase), NEAGU (6 p, 3 rec, 1 int), SFIRLEA (5 p, 1x3, 1 rec) si POP (2 p). Au mai evoluat CUZIC (1 rec, 1 int), PETER (1 pasa) si MATEI.
In urma acestui rezultat, coroborat cu restul rezultatelor inregistrate in faza secunda a Europenelor de la Podgorica, iata cum arata programul meciurilor eliminatorii pentru stabilirea clasamentului final:
 
16.07.2016
Ungaria – Slovenia (semifinala 1, ora 17:45)
Lituania – Cehia (semifinala 2, ora 20:15)
Romania – Marea Britanie (meci pentru 5-8, ora 17:45)
Muntenegru – Croatia (meci pentru 5-8, ora 20:15)
 
Duminica, sunt programate meciurile finale, nationala Romaniei urmand sa joace, in cazul unei victorii in fata Marii Britanii, pentru locurile 5-6 (de la ora 15:30), sau in cazul unui esec, pentru locurile 7-8 (de la ora 13:00).

Mai multe detalii pe http://www.fiba.com/europe/u20bwomen/2016 iar pe pagina oficiala de facebook a FRB puteti vizualiza o galerie foto de la meciul inaugural cu Belarus https://www.facebook.com/frbaschet/

Parteneri