Foto

Tricolorele debuteaza maine la Europenele U16 de la Oradea

Reprezentativa feminina de cadete a Romaniei intra de maine in focurile FIBA U16 European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, intreceri care se vor derula in perioada 05-14 august, in trei arene din Oradea, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorii Catalin Tanase si Larisa Toma urmand sa intalneasca in prima runda din Grupa D selectionata similara a Belgiei. La startul competitiei continentale sunt prezente 23 de echipe nationale, impartite in patru grupe preliminare, iar Romania face parte din Grupa D, alaturi de Belgia, Macedonia, Polonia si Norvegia.
 
Dupa mai bine de o luna de pregatiri intense, nationala feminina de cadete a Romaniei este gata sa ia startul in FIBA U16 European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, competitie care se va desfasura in perioada 05-14 august, in Oradea, in Arena “Antonio Alexe”, Sala Universitatii si Sala Colegiului Economic “Partenie Cosma”. Prezenta de la mai multe zile in Oradea pentru o cat mai buna acomodare, nationala tricolora a disputat, miercuri seara, un ultim meci de verificare in Arena Antonio Alexe, trecand la pas de selectionata similara a Scotiei, la capatul unei dispute in care au fost realizate ultimele retusuri tehnico-tactice. Imediat dupa meciul amical, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Catalin Tanase s-a decis asupra nucleului tricolor care va reprezenta Romania pe scena europeana si a definitivat componenta lotului national. Astfel, mai jos va prezentam sportivele noastre care vor aparea sub lumina reflectoarelor pe scena continentala:

 5 ORBAN Nicolett CN Mihai Eminescu Oradea
 6 VATI Alexandra Denisa LPS Arad
 7 FERARIU Maria Olimpia CSU Brasov
 9 SPIER Silvia LPS Arad
10 COROIAN Rebeca LAPI Dej
11 DUMITRESCU Sarah ING Academy Florida
12 TOPAN Daniela NBS Cluj-Napoca
13 GHITA Alexandra CSS CSM Targoviste
15 PAUN Ilinca ACS Champions Bucuresti
21 PARAU Irina NBS Cluj-Napoca
23 POPESCU Carla CSS CSM Targoviste
24 CSURULYA Helga KSE CSS Gheorghieni

 
Staff-ul tehnic al nationalei Romaniei este format din antrenorul principal Catalin Tanase, secundul Larisa Toma si fizioterapeutul Constantin Musca, in vreme ce antrenorul Ioan Valerian va avea calitatea de director tehnic.
 
Conform FIBA, la startul intrecerilor continentale si-au anuntat participarea 23 de echipe nationale din toate colturile Batranului Continent, astfel ca FIBA U16 European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, reprezinta cel mai mare eveniment baschetbalistic organizat in municipiul Oradea ca numar de participante. Reamintim ca municipiul de pe Crisul Repede are deja o veche traditie in Europa, gazduind in ultimii ani doua intreceri continentale de junioare, in 2011 si 2014, precum si una dintre grupele EuroBasket Women 2015.
Revenind la competitia care va lua startul, vineri, la ora 13:30, va prezentam mai jos componenta celor patru grupe preliminare, asa cum a fost stabilita la tragerea la sorti efectuata la sediul FIBA:

Grupa A – Estonia, Slovenia, Israel, Olanda, Austria, Cipru
Grupa B – Albania, Danemarca, Ucraina, Grecia, Luxemburg, Islanda
Grupa C – Scotia, Finlanda, Bulgaria, Anglia, Irlanda, Bosnia-Hertegovina
Grupa D – Macedonia, Polonia, Romania, Belgia, Norvegia
 
Conform sistemului competitional anuntat de FIBA, primele doua clasate din fiecare grupa se califica in sferturile de finala, echipele situate pe locurile 3-4 vor continua in grupa valorica 9-16, iar ultimele doua clasate vor juca in turneul pentru locurile 17-23.
 
Totodata, va prezentam si programul meciurilor pe care Romania le va sustine in cadrul Grupei D, cu precizarea ca festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc chiar inaintea meciului de debut al tricolorelor:
 
05 august
Romania – Belgia (ora 18:45, Arena Antonio Alexe)
 
06 august
Romania – Polonia (ora 18:00, Arena Antonio Alexe)
 
07 August
Norvegia – Romania (ora 18:00, Arena Antonio Alexe)
 
10 august
Romania – Macedonia (ora 18:00, Arena Antonio Alexe)


Foto - copyright frbaschet.ro (credit Alina Cojocaru)
 
Mai multe informatii despre programul de meciuri si rezultate pe site-ul oficial al forului international - http://www.fiba.com/europe/u16bwomen/2016

Parteneri