Foto

Carmen Tocală, vizite în județele Vâlcea și Gorj

Președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, împreună cu antrenorul federal Claudiu Fometescu, au vizitat în aceste zile județele Vâlcea și Gorj, întâlnindu-se cu autoritățile publice județene și locale și discutând sprijinul pe care acestea îl oferă dezvoltării baschetului juvenil.

Miercuri, conducerea federației și directorul tehnic regional al Sucursalei Regionale 3, Claudia Gavrișiu (Nițulescu), s-au întâlnit cu președintele Consiliului Județean Vălcea, Constantin Rădulescu. În cadrul discuțiilor, s-a subliniat sprijinul financiar oferit de CJ Vâlcea pentru organizarea cantonamentului echipelor regionale din Sucursala 3 a Federatiei Române de Baschet, care a avut loc înaintea participării la competiția Next Generation Rising Stars presented by Brenntag. Datorită acestui sprijin, atât selecționata feminină, cât și cea masculină, au avut posibilitatea de a se pregăti centralizat înainte de competiție.

Joi, reprezentanții Federației Române de Baschet au fost prezenți la Peștișani (județul Gorj), unde se finalizează construcția Liceului Tehnologic "Constantin Brâncuși", din localitate. Proiectul include două săli de sport și spații de cazare, care vor susține programul de tabere al Federației Române de Baschet în 2025. Împreună cu Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, și Cosmin Pigui, primarul din Peștișani, s-a discutat despre dezvoltarea infrastructurii sportive și sprijinirea programelor de baschet dedicate sectorului juvenil, dar și despre susținerea filialei Gorj a Academiei Române de Baschet, unul dintre principalele "motoare" ale dezvoltării baschetului juvenil în regiune.

Parteneri