Foto

Înfrângere cu Muntenegru la debutul în FIBA U18 Women's EuroBasket 2024 Ploiești Division B

Al doilea campionat european juvenil organizat în această vară de către România a debutat la Ploiești și Blejoi. 18 echipe naționale - printre care și reprezentativa de junioare a României - se vor lupta până pe 11 august pentru primele trei locuri care aduc nu doar medalii, ci și promovarea în Divizia A valorică a FIBA U18 Women's EuroBasket 2025.

Tricolorele au jucat primul lor meci din Grupa D de la ora 18:30 împotriva puternicei formații a Muntenegrului. Încurajate non-stop de către părinți, precum și de către alți numeroși iubitori ai baschetului, fetele noastre au reușit să compenseze emoțiile debutului prin unele reușite spectaculoase, iar prima repriză a fost una caracterizată de un echilibru perfect. Speranțele au crescut în tabăra română la revenirea de la vestiare, atunci când tinerele Acvile au evoluat entuziasmant mai bine de jumătate din sfertul al treilea, reușind să se distanțeze pe tabelă la șapte puncte (47-40). Muntenegru a cerut time-out și, din nefericire pentru noi, excelentele Bulajic și Radevic (26, respectiv 23 de puncte înscrise) au dat semnalul revenirii. România nu a mai înscris mai bine de cinci minute, timp în care Muntenegru a reușit un run de 15-0. Nici în  ultimul sfert fetele noastre nu au reușit să revină în joc, apărarea muntenegreană punând probleme serioase ofensivei elevelor lui Miroslav Popov, care nu au înscris decât nouă puncte în ultimele 10 minute.

România - Muntenegru s-a încheiat 56-78 (13-16, 18-15, 16-24, 9-23), pentru naționala noastră marcând: Savu 18 (2x3), Zane 11, Sarbu 7 (1x3), Nemes 7 (1x3), Belegante 6 (2x3), Fritea 3, Tenu 2, Manea 2. Au mai jucat: Simion, Constantinescu, Balaszi, Perian.

"Ne-a învins o echipă mai bună, care a avut aruncătoare bune de la distanță și care a gestionat mai bine presiunea jocului. Oricum, îmi felicit jucătoarele pentru dăruirea lor, pentru dorința și încercarea de a obține un rezultat bun. Trebuie să ne revenim repede și să facem un joc bun mâine", a declarat selecționerul naționalei feminine U18, Miroslav Popov.

Sâmbătă, de la ora 18:30, România va întâlni Suedia, intrarea spectatorilor la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești fiind gratuită.

Parteneri