Foto

Luni începe la Pitești turneul Next Generation Rising Star presented by Brenntag

Federația Română de Baschet organizează, între 2 și 6 septembrie 2024, la Pitești și Mioveni, prima ediție a competiției Next Generation Rising Star presented by Brenntag, un eveniment inedit care reunește la start cei mai talentați sportivi ai generației 2011 care vor concura în selecționate feminine și masculine reprezentând fiecare din cele 11 Sucursale Regionale ale Federației Române de Baschet, într-un spectacol sportiv dedicat excelenței și promovării tinerei generații de baschetbaliști din România.

În cadrul evenimentului Next Generation Rising Stars presented by Brenntag, pe parcursul celor patru zile de competiție, pe lângă meciurile care se anunță pline de energie și pasiune, vor fi organizate și evenimente conexe, reputații antrenori Liviu Cǎlin şi Ionicǎ Nicolau, urmând sǎ evalueze sportivii participanți, dar și să suțină o serie de clinicuri, deidcate atât sportivilor, cât și antrenorilor.
 
Stabilit de mulți ani în Germania, tehnicianul Liviu Călin este recunoscut pentru influența deosebită asupra jucătorilor tineri, printre numeroșii jucători de top pe care i-a format putând să-l enumerăm pe Dennis Schröder, actual jucător de top în NBA. La Basketball Löwen Braunschweig, Călin a avut un rol crucial în dezvoltarea talentelor locale, contribuind semnificativ la carierele unor jucători care au ajuns să performeze la nivel înalt. Prin dedicarea și viziunea sa, Liviu Călin a lăsat o amprentă durabilă asupra baschetului internațional.

Ionică Nicolau este un "pionier" al baschetului românesc, care și-a adus contribuția atât pe plan intern, cât și internațional. După ce a avut un impact major în România, Nicolau s-a stabilit de asemenea în Germania, unde a jucat un rol esențial în dezvoltarea baschetului la Ludwigsburg. Cu o abordare dedicată și inovatoare, el a format generații de jucători și a construit un program de baschet juvenil de succes, devenind un adevărat mentor pentru tinerii sportivi și un model de profesionalism în comunitatea baschetbalistică.

Proiectul Next Generation Rising Star presented by Brenntag este susținut de FIBA Youth Development Fund, un partener strategic care sprijină dezvoltarea baschetului la nivel juvenil. De asemenea, evenimentul este prezentat de Brenntag si beneficiază de sprijinul Agenției Naționale pentru Sport, Comitetuluui Olimpic și Sportiv Român, Banca Transilvania, Getica, Regina Maria, Bilbor, SanoVita, Consiliul Județean Gorj, Primăria Pitești și Primăria Vâlcea.

Parteneri