Foto

S-a stins din viață Rodica Armion

Cu o lună înainte de a împlini 70 de ani, a plecat dintre noi fosta mare jucătoare Rodica Armion (Goian).

Nascută pe 22 septembrie 1954, la Hunedoara, a avut primele încercări sportive la tenis şi atletism (săritura în înalțime). Datorită calităților fizice deosebite (1,85 m înălțime şi o foarte bună detentă) este selectată de Rapid București pentru atletism, mutându-se de la Timișoara, de la Școala Sportivă, în Capitală.

Calitățile tinerei nu aveau cum să scape antrenorului Sigismund Ferencz, care o include pe aceasta în lotul de baschet unde se pregăteşte în paralel cu atletismul, în perioada 1971-1973, participând sporadic la meciuri și la campionatele feroviare.

În 1973 se întoarce acasă, la Universitatea Timişoara, dedicându-se exclusiv baschetului şi unde cunoaşte consacrarea. Va juca în această echipă până în anul 1987, timp în care va urma studii universitare, de educație fizică, absolvite în anul 1977.

Joacă pivot şi debutează în echipa națională la 18 ani.

A strâns 230 de prezențe sub tricolor, mai mulți ani fiind căpitanul echipei, inclusiv participarea la 6 editii ale Campionatelor Europene şi la Universiada de la Bucuresti, 1981.

Rodica Armion era Maestră Emerită a Sportului, onorată cu Ordinul “Meritul Sportiv” clasa a III-a, în anul 1982.

Federația Română de Baschet regretă trecerea în neființă a fostei jucătoare și adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Parteneri