Foto

România va întâlni Lituania în sferturile de finală ale FIBA U16 Women's EuroBasket Division B

După cele trei victorii din grupe, România ar fi putut rata sferturile de finală doar în cazul unui cumul de rezultate cu puține șanse de îndeplinire. Și totuși tricolorele au trecut prin destule emoții după ce, pe rând, Danemarca a învins Portugalia ieri și, astăzi, a fost destul de aproape să obțină victoria la o diferență care să ajute și Portugalia să se califice, în detrimentul echipei noastre.

România nu avea voie să piardă la o diferență mai mare de 20 de puncte, una care părea imposibilă pentru multă lume. Probabil asta a făcut ca și elevele antrenorilor Piperea, Enache și Maxim să intre cumva relaxate pe teren.

Doar că danezele au vrut să nu aibă nicio emoție pentru calificare și s-au distanțat repede pe tabelă, la o diferență de peste 10 puncte. În primul sfert România nu a marcat decât 7 puncte și speranța creștea în tabăra portughezelor, care erau direct interesate de o victorie daneză la o diferența cât mai mare.

Nimic notabil nu s-a petrecut în sfertul secund, însă după pauza mare fanii României începeau să răsufle ușurați. Tricolorele au revenit la doar două puncte în spatele adversarelor, cu două minute înainte de ultima pauză. Era 48-50, însă a urmat iar o perioadă "neagră" pentru reprezentativa noastră: opt minute în care danezele au realizat un run de 17-2, ducând iar diferența la una generatoare de emoții.

Velcea a înscris opt puncte consecutive, care s-au dovedit a fi și ultimele pentru noi, apoi, în ultimele trei minute ale întâlnirii, tricolorele au căutat să se apere cât pot de bine, pentru a păstra "distanța de siguranță" față de diferența care ar fi fost sinonimă cu ratarea calificării în sferturi. Danezele au mai înscris doar șapte puncte, destule însă pentru o victorie categorică, care le-a propulsat în sferturile de finală de pe primul loc al grupei. Scor final: România - Danemarca 58-74.

În urma rezultatelor înregisrate, s-a ajuns ca trei echipe să fie la egalitate, coșaverajul din meciurile directe făcând ca pe primele două locuri să se claseze Danemarca și România, în vreme ce Portugalia a ocupat locul 3 în grupă, urmând să continue în competiția locurilor 5-8.

În sferturile de finală, joi, sunt programate următoarele partide:

Danemarca - Marea Britanie
Cehia - Slovacia
Lituania - România
Turcia - Austria

Parteneri