Foto

Steaua și Agronomia București au promovat în Liga Națională

Sala CSS "Ioan Valerian" din Târgoviște a găzduit în ultimele trei zile turneul final al Ligii 1 de Baschet Masculin, primele două clasate urmând să primească dreptul de a evolua în LNBM Getica 95 în sezonul viitor.

Dacă Steaua București era cotată drept favorită, după un sezon regulat fără înfrângere, pentru a doua poziție lupta urma să se dea între Agronomia București și Politehnica Iași. Cele două echipe s-au întâlnit chiar în prima zi a turneului final și, după un meci extrem de echilibrat, bucureștenii s-au impus la limită, 69-68.

Moldovenii mai puteau spera să învingă Steaua în cea de-a doua rundă, iar apoi să aștepte o eventuală victorie a roș-albaștrilor în fața Agronomiei, pentru a mai avea șanse la promovare. Calculele le-au fost însă spulberate de "militari", care au trecut de Poli cu un zdrobitor 110-59 și, astfel, cele două echipe care urmau să promoveze se știau chiar de la finalul celei de-a doua zile.

Duminică, meciurile au avut doar miza simbolică a stabilirii ierarhiei finale a Ligii 1. Iași a trecut de Universitatea Cluj-Napoca și Steaua de Agronomia, clasamentul final al celui de-al doilea eșalon baschetbalistic masculin al țării a fost următorul:

1. CSA Steaua Bucuresti
2. CS Agronomia Bucuresti
3. CS Politehnica Iasi
4. CS Universitatea Cluj-Napoca
5. CS Universitatea Craiova
6. CSU ASE Bucuresti
7. CSS VSK Gheorgheni
8. CS Universitar Ploiesti

Rezultatele complete, precum și clasamentele din Grupa Echipelor-Satelit și Grupa a II-a pot fi vizualizate AICI.

Parteneri