Foto

Clinicuri de top și un record de participare la FIBA U14 Get-Together București 2024

Federatia Romana de Baschet a fost, in perioada 11-13, gazda FIBA U14 Get-Together, un eveniment dedicat dezvoltării baschetului juvenil, în care s-au înregistrat cifre-record. La deschiderea evenimentului au participat și directorul executiv FIBA pentru Europa, Kamil Novak, alǎturi de preşedintele FIBA Europe Jorge Garbajosa. Cei doi au participat joi, tot la București, la ședința Comisiei de Tineret a FIBA Europe.

La eveniment au participat 71 de reprezentanți ai baschetului european, din 28 de țǎri, dar şi peste 380 de antrenori români, un număr remarcabil pentru acest tip de eveniment, contribuind astfel la un schimb semnificativ de cunoștințe și strategii în antrenorat.

Două nume importante din baschetul european au susținut clinicurile pentru antrenori: Nenad Trunić si Hanno Möttölä, fost jucător NBA și unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din Finlanda.

În cadrul evenimentului de la București au avut loc și sesiuni de dezvoltare tactică, unde Trunić și Möttölä au detaliat principiile și strategiile esențiale pentru construirea unei apărări și ofensive eficiente, oferindu-le participanților oportunitatea de a învăța din experiența lor vastă.
 
Federația Română de Baschet a prezentat programul său U14, subliniind inițiativele legate de regionalizare, programul de tabere, dar si celelelte initiative si proiecte aflate in derulare avand ca scop promovarea tinerelor talente.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de networking și schimb de idei între participanti, o ocazie valoroasă pentru construirea de relații profesionale și pentru împărtășirea celor mai bune practici din domeniu.

Pentru evenimentul organizat de FIBA Europe și găzduit de Federatia Romana de Baschet la București, partener de mobilitate a fost AUTOKLASS, dealerul auto oferind soluții premium de transport pentru participanții VIP.

Parteneri