Foto

Mai puțin de o săptămână până la FIBA U20 EuroBasket 2024 de la Pitești

În "Orașul Florilor" se fac ultimele pregătiri pentru campionatul european de tineret care va aduna la start 21 de echipe naționale, printre care și România.

Competiția se va desfășura între 12 și 21 iulie în Pitești Arena, Sala Sporturilor "Georgel Ziguli" (Trivale) și Sala Polivalentă din Mioveni, accesul la meciuri fiind gratuit.

Reprezentativa U20 a României se pregătește intens la Pitești Arena, sub comanda antrenorilor Tane Spasev (principal), Cezar Stănescu și Paula Nica, în următoarea formulă lărgită:

Oinaru Andrei – CSM Corona Brasov
Schmidt Marian – CSM Oradea
Diaconescu Lorenzo – CSM Ploiesti
Lungu Dragos – San Diego University
Tanase Sebastian – CSS Targoviste
Antonescu David – CSM Targu Jiu
Carstea Luca – CSM 2007 Focsani
Stan Albert – Steaua Bucuresti
Lapuste David – U-BT Cluj Napoca
Somacescu Tudor – Rapid Bucuresti
Puscasu Serban – SCM Craiova
Nistor Vlad – CSM Targu Mures
Papuc Robert – Laguna Bucuresti
Dan Robert – CSO Voluntari

Staff-ul tehnic (care îi mai include pe Mihai Căprărescu - preparator fizic și Mousa Ahmed - kinetoterapeut) va decide lista finală de 12 jucători cu 48 de ore înainte de startul competiției.

Meciurile României, pe TVR

Naționala de tineret a României este repartizată în Grupa D a FIBA U20 EuroBasket 2024 - Pitești Division B, alături de Bulgaria, Estonia, Georgia și Albania. În această primă fază a competiției, tricolorii vor evolua la Pitești Arena, după următorul program:

12 iulie, ora 18:00 Estonia - România
13 iulie, ora 18:00 România - Georgia
14 iulie, ora 18:00 Albania - România
17 iulie, ora 18:00 România - Bulgaria

Toate partidele României vor fi transmise de către postul public de televiziune. TVR va transmite, de asemenea, și semifinalele și finala competiției. Fanii care nu pot ajunge în tribunele Pitești Arena pot opta și pentru vizionarea partidelor pe internet, pe canalul de YouTube @FIBA.

Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală, în timp ce următoarele clasate vor continua competiția cu meciurile de clasificare în partea inferioară a clasamentului.

Informații, rezultate și statistici pot fi găsite pe site-ul oficial al competiției.

FIBA U20 EuroBasket 2024 - Pitești Division B este o competiție organizată de Federația Română de Baschet, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport, Primăriei Municipiului Pitești, Consiliului Local Pitești, Primăriei Orașului Mioveni și al clubului FC Argeș, susținut de Banca Transilvania, Getica 95, Regina Maria, Nike, Bilbor, Dragon Star Curier, Linksoft, Brenntag, AutoPalermo. Partenerii media ai evenimentului sunt TVR, GSP.ro, Agerpres și Kiss FM.

Jurnaliștii români care doresc acreditări de presă pentru evenimentul continental de la Pitești trebuie să trimită o solicitare în acest sens pe e-mail tiberiu.rist[at]frbaschet.ro. Acreditările de presă pot fi ridicate de la Sala Polivalentă Pitești Arena, de la biroul organizatorilor (HOST OFFICE). Persoane de contact pentru mass-media: Tiberiu RIST (0737.524.050) și Lucian Calinescu.

Parteneri