Foto

Philadelphia 76ers este campioana Jr. NBA League România SUD, Miami Heat a triumfat în Jr. NBA League România NORD

S-a tras cortina peste prima ediție a Jr. NBA League România SUD, competiția în cadrul căreia s-au întrecut școlile din București, Ilfov, Argeș, Prahova și Dâmbovița.

După o finală extrem de echilibrată, campioana Conferinței de Est, Philadelphia 76ers (reprezentată de Școala Gimnazială nr. 165 București) a trecut de campioana Conferinței de Vest, Minnesota Timberwolves (Școala Gimnazială "Traian" Pitești), cu 23-21.

În finala mică a competiției, Cleveland Cavaliers (Școala Gimnazială “Pia Brătianu” București) a trecut de Los Angeles Clippers (Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Pucioasa).

Trofeul MVP a fost acordat sportivului Lucas Prisăcariu (Philadelphia 76ers).

Turneul final al Jr. NBA League România SUD s-a disputat joi și vineri la Arena de Baschet din Capitală, la competiție asistând și Gheorghe Mureșan, singurul baschetbalist român care a evoluat în liga profesionistă nord-americană, NBA. De-a lungul celor două zile de întreceri, "Big Ghiță" a oferit autografe sportivilor participanți, s-a fotografiat cu copiii, dar și cu părinții sau bunicii micilor baschetbaliști și a încurajat micuții să practice baschetul.

La finalul competiției, echipele clasate pe podium au primit trofeele, medaliile și diplomele de la Carmen Tocală (președintele Federației Române de Baschet), Mircea Cristescu (vicepreședinte FR Baschet și coordonator al proiectului Jr. NBA League România) și Gheorghe Mureșan.

Miami Heat a câștigat Jr. NBA League România NORD

În urmă cu câteva zile, la BTarena din Cluj-Napoca s-a încheiat și ediția 2023-2024 a Jr. NBA League România NORD. Competiția reunește echipe reprezentând școli din județele Cluj, Timiș, Mureș și Sălaj. Pe prima treaptă a podiumului s-a situat Miami Heat (Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" Cluj-Napoca), care a trecut cu 34-8 de Portland Trail Blazers (Școala Gimnazială nr. 7 "Sf. Maria" Timișoara). În finala mică, Detroit Pistons (Școala Gimnazială “Dacia” Tg. Mureș) a învins cu 23-8 pe Los Angeles Clippers (Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj).

Despre Jr. NBA România

Jr. NBA League este programul oficial care oferă un mediu distractiv pentru copii, în care să învețe fundamentele și valorile jocului de baschet. Evenimentul se concentrează pe sprijinirea creșterii și îmbunătățirii experienței în baschet pentru copii, antrenori și părinți.

Jr. NBA România  este un parteneriat între National Basketball Association (NBA) și Federatia Română de Baschet. Programul Jr. NBA Leagues este organizat și supravegheat direct de către NBA și WNBA, obiectivul primordial fiind acela de a le oferi copiilor o experiență unică.

În România, această competiție este dedicată elevilor din ciclul primar (echivalentul claselor I-IV, sistem românesc), urmând a fi organízate meciuri de 4 sferturi a câte 8 minute, în care prezența unei fete pe teren este obligatorie.

În sezonul regulat, fiecare echipă dispută 8 meciuri în cadrul Diviziei, iar cele mai bune 8 echipe ale Conferinței se califică în playoff.

Turneul Final întrunește cele mai bune două echipe ale fiecărei Conferințe, urmând ca învingătoarele semifinalelor din Est și Vest să se întâlnească în Finala Ligii Jr NBA România.

Toate cheltuielile aferente competiției Jr. NBA România Sud  au fost suportate de către Federația Română de Baschet și NBA.

Parteneri