Foto

Naționala feminină U16 a câștigat FIBA Women's EuroBasket 2024 Division B!

Aventura cadetelor României la campionatul european de la Konya s-a încheiat în cel mai frumos mod: câștigarea marelui trofeu, a medaliilor de aur și promovarea în elita baschetului continental la categoria U16.

România a învins în finală Cehia cu 54-52, iar Ioana Velcea a fost declarată MVP-ul competiției.

"Nu ne mulțumim cu promovarea deja obținută, jucăm la victorie și în finală", declara tehnicianul României, Mădălin Piperea, imediat după victoria din semifinale în fața Turciei. Și așa a fost.

După un prim sfert extrem de echilibrat, tricolorele au reușit să intre în avantaj la vestiare, la pauza mare. Cehia a reușit să echilibreze partida și chiar să treacă la conducere, în repriza a doua, însă naționala noastră - care ne-a obișnuit cu atâtea reveniri senzaționale de-a lungul acestui turneu final - a reușit și de această dată să se mobilizeze exemplar și să câștige Aurul european, la un coș diferență.

S-a încheiat Cehia - ROMÂNIA 52-54 (11-11, 12-16, 16-14, 13-13). Au înscris: Mărcuș 15 (2x3), Dănciulescu 11 (2x3), Velcea 10 (1x3), Babadac 6 (2x3), Valea 4, Teglaș 4, Avram 2, Mihailescu 2. Au mai jucat: Calapiș, Șschiopu, Gyorgy, Ilieș.

Ioana Velcea a fost inclusă în echipa ideală a competiției și a primit trofeul pentru cea mai completă jucătoare, MVP al FIBA Women's EuroBasket 2024 Division B.

Vă reamintim componenții lotului național U16 feminin care a reprezentat România la FIBA Women's EuroBasket 2024 Division B:

#1 Velcea Ioana – CSS Alexandria
#2 Avram Sara – NBS Cluj Napoca
#3 Ilies Daria – Gisa Lions (Germania)
#5 Mihăilescu Neire – Sportul Studențesc
#7 Dănciulescu Carina – Olimpia București
#8 Babadac Alexia – CSS Alexandria
#9 Valea Blanca – CSS Gloria Arad
#10 Șchiopu Tania – Gladius Târgu Mureș
#11 Calapis Bianca – CSS Bega Timisoara
#12 Teglas Crina – Gladius Targu Mures
#13 Marcus Alexia – Gladius Targu Mures
#14 Gyorgy Boglarka – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Staff-ul tehnic al echipei naționale feminine U16 este format din:

Mădălin Piperea – antrenor principal
Marian Enache – antrenor secund
Mihaela Maxim – antrenor secund
Renata Onaca – preparator fizic
Attila Nagy - kinetoterapeut
Tiberiu Dumitrescu - manager
Constantin Ioan - conducător delegație

Federația Română de Baschet felicită sportivele și staff-ul tehnic al echipei naționale pentru acest rezultat, dar și pe antrenorii de la cluburile care le-au format, precum și pe părinții care le-au încurajat atât acasă, cât și din tribunele de la Konya.

Parteneri