Foto

Tabăra de Baschet de la Târgu Jiu continuă

Tabăra de baschet organizată în Târgu Jiu pentru tinerii generatiei 2009 se bucură de un real succes. Peste 70 de copii au participat la antrenamente intensive, iar luni a fost ziua in care s-au putut bucura si de o jumatate de zi de relaxare.

Dupa ce in primele zile, sportivii de 14 ani au beneficiat de sesiuni de antrenament coordonate de antrenori desemnati de Federatia Romana de Baschet, accentul fiind pus pe dezvoltarea abilităților individuale și pe jocul de echipă, saptamana a inceput cu o atmosfera plină de energie și entuziasm, fiecare participant arătând o dorinta remarcabilă de a-și îmbunătăți performanțele.

Pe lângă antrenamentele de baschet, tinerii sportivi au avut ocazia să descopere și atracțiile culturale și recreative ale orașului Târgu Jiu. O vizită la Poarta Sărutului, una dintre cele mai celebre opere ale sculptorului Constantin Brâncuși, a oferit copiilor o perspectivă asupra valorilor culturale și artistice ale regiunii. De asemenea, momentele de relaxare la piscină au fost binevenite, contribuind la consolidarea spiritului de echipă și la recreere activă.

Este prima tabară, dar nu și ultima. Am organizat aici pentru ca la Târgu Jiu există o filială a Academiei Române de de Baschet si putem sa ne ocupam indeaproape de acest proiect; ni-l dorim un proiect pe termen lung, pentru toate generatiile. Ne dorim sa folosim aceasta perioada „moarta” de vara si sa venim in sprijinul sportvilor si cluburilor, cele mai multe dintre ele neavand activitate intensa, oferindu-le ce este mai bun, la acest moment, in Romania. Dupa aceasta tabară, mai urmeaza una tot la Târgu Jiu, cu generatia 2010 pe care incercam sa o aducem in pregatire, dupa care mergem cu aceasta generatie la Arad si tot asa. Mai avem tabere la Sighet, avem la Medias, si nu as vrea sa ne oprim aici”, a spus Claudiu Fometescu, antrenorul federal al Federației Române de Baschet și coordonatorul taberei de vară de la Târgu Jiu.

"Suntem onorați să sprijinim acest eveniment important, care reprezintă o oportunitate extraordinară pentru tinerii noștri de a se dezvolta și de a-și îmbunătăți abilitățile în baschet, sub îndrumarea celor mai buni specialiști. Parteneriatul nostru cu Federația Română de Baschet este unul solid, bazat pe dorința comună de a promova sportul și de a susține tinerii în drumul lor spre performanță. Acest Summer Camp este doar începutul, iar Consiliul Județean Gorj va continua să sprijine inițiativele care contribuie la dezvoltarea sportului și la formarea unor viitori campioni", a declarat Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Mulțumim Federației Române de Baschet pentru că ne-a ales dintre atâtea orașe care puteau organiza un astfel de camp. Târgu Jiu a fost ales pentru că noi, ca autoritate publica locală, am pus accent pe nevoia celor care vor sa își imbunatațească aceste abilități, sa joace baschet. Avem tradiție în baschet, avem copii in Târgu Jiu care iubesc baschetul, chiar și printre participantii la acest camp sunt localnici și ne dorim să ducem mai departe aceasta tradiție a baschetului în România”, a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Tabăra continuă pentru încă trei zile, timp în care participanții vor avea parte de antrenamente intense și diverse activități menite să le dezvolte atât aptitudinile sportive, cât și pe cele sociale.

Parteneri