Foto

U-BT Cluj-Napoca - CSM CSU Oradea, finala LNBM Getica 95

Suspansul care a planat asupra celei de-a doua semifinale din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95 s-a risipit: CSM CSU Oradea s-a impus cu 93-66 în meciul decisiv al seriei cu CSO Voluntari și revine în finala primului eșalon al României, urmând să întâlnească același adversar ca și în sezonul trecut: U-BT Cluj-Napoca. Echipa de pe Someș a trecut în semifinale din acest an de FC Argeș Pitești după numărul minim de meciuri necesare (3-0).

După ce a reușit să revină de la 0-2 la general, împingând seria în meciul decisiv, CSO Voluntari părea echipa cu un moral mai ridicat, însă experimentata grupare orădeană nu a dorit să mai facă nicio eroare în drumul spre finală, așa că a început extrem de determinată partida. CSM CSU Oradea a dominat categoric atât sub panou , cât și în ce privește aruncările de 3 puncte, iar jocul a părut decis încă de la pauză, când tabela arăta o neverosimilă diferență de 24 de puncte.

Ilfovenii au sperat într-o revenire spectaculoasă, însă diferența de pe tabelă a crescut și după următoarele 20 de minute ale jocului, astfel că CSM CSU Oradea a terminat partida "en fanfare" (statistica AICI) și se pregătește acum de lupta pentru marele trofeu, programată să se dispute după sistemul "cel mai bun din șapte meciuri", pe 12 mai (Cluj-Napoca), 14 mai (Cluj-Napoca), 18 mai (Oradea), 20 mai (Oradea), 23 mai (Cluj-Napoca - dacă e necesar), 26 mai (Oradea - dacă e necesar) și 29 mai (Cluj-Napoca - dacă e necesar).

Pentru medaliile de bronz se vor lupta CSO Voluntari și FC Argeș, după sistemul "cel mai bun din cinci jocuri", meciurile fiind programate pe 11 mai (Voluntari), 13 mai (Voluntari), 17 mai (Pitesti), 19 mai (Pitesti - dacă e necesar) și 22 mai (Voluntari - dacă e necesar).

Parteneri