Foto

Naționala feminină s-a calificat la FIBA 3x3 Europe Cup 2024

Parcurs impecabil pentru reprezentativa feminină de baschet 3x3 la turneul de calificare pentru campionatul european FIBA 3x3 Europe Cup, organizat de Federația Română de Baschet la baza sportivă a Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

România (în formula Sonia Ursu-Kim, Teodora Manea, Anamaria Vîrjoghe și Andreea Mititelu) a fost singura echipă feminină neînvinsă în turneul de la București, reușind mai întâi să depășească Georgia (20-8), Letonia (16-13) și Marea Britanie (21-12), în faza grupelor, sâmbătă. Astăzi tricolorele au jucat din nou cu Marea Britanie, cu calificarea pe masă. După ce trecuseră de Grecia mai devreme, britanicele au început bine jocul cu România, dar apărarea exemplară a fetelor noastre a făcut ca situația pe tabelă să se niveleze la jumătatea timpului regulamentar. Romania a început să fie eficientă și în ofensivă și a reușit să încheie calculele calificării cu câteva secunde înainte de finalul jocului, prin două aruncări libere reușite de Sonia Ursu-Kim. Scor final 21-17 și tricolorele vor evolua la Viena, între 22 și 25 august, la campionatul european!

A doua echipă feminină calificată la FIBA 3x3 Europe Cup 2024 este Letonia, care a învins în meciul decisiv naționala Israelului, 21-12

La masculin, reprezentativa României (Aurelian Gavriloaia, Cristian Mâinea, Marius Ciotlăuș și Alexandru Coconea) a pierdut cele trei meciuri disputate în Grupa A, cu Slovenia (12-21) și Marea Britanie (16-22) și Letonia (10-21).

Echipele masculine care s-au bucurat de calificare la turneul final FIBA 3x3 Europe Cup 2024 de la Viena sunt Marea Britanie (21-19 cu Israel) și Letonia (21-9 cu Slovenia).

MVP-ul competiției feminine a fost Marta Leimane (Letonia), în timp ce la masculin, trofeul a fost adjudecat de britanicul Dwayne Lautier-Ogunleye.

Federația Română de Baschet, organizatorul evenimentului, a oferit Trofeul Fair-Play "Teodora Predescu" rectorului Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, Prof. Univ. Dr. Marius Stoica.

Federația Română de Baschet mulțumește Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, partener al evenimentului, dar și tuturor membrilor din echipa de organizare pentru suportul acordat în organizarea reușită a FIBA 3x3 Europe Cup 2024 - Bucharest Qualifier.

 

Parteneri