Foto

Naționala de tineret învinge Georgia și se instalează pe primul loc în Grupa D a FIBA U20 EuroBasket Pitesti 2024

După victoria spectaculoasă de vineri, în fața Estoniei, fanii au revenit sâmbătă în tribunele Pitești Arena, pentru a susține naționala de tineret în meciul contra Georgiei, al doilea din Grupa D de la FIBA U20 EuroBasket Pitesti 2024, Division B.

Așteptările suporterilor nu au fost înșelate, elevii lui Tane Spasev, Cezar Stănescu și Paula Nica situându-se în avantaj pe toată durata partidei, adversarii conducând pe tabelă timp de doar 13 secunde, după ce au înscris primul coș al meciului. Finalul a consfințit o diferență de zece puncte în favoarea României, 86-76, victoria instalând naționala noastră pe primul loc în Grupa D, cu tot mai multe șanse de accedere în sferturile de finală.

Lungu și Oinaru, în double-double

Jocul colectiv al tricolorilor a părut mult mai bine sudat decât în meciul contra Estoniei, însă sunt demne de menționat și unele performanțe individuale: Șomăcescu a fost cel mai bun marcator al partidei, în vreme ce Lungu și Oinaru au încheiat partida în double-double, acumulând indexuri de eficiență de peste 20. Lista marcatorilor României: Șomăcescu 21p (4x3), Lungu 19p (1x3) 13 rec, Lăpuște 15p, Oinaru 12p 12 rec, Bădălău 7p, Antonescu 5p (1x3), Diaconescu 3p, Cârstea 2p, Stan 2p. Au mai jucat: Nistor și Pușcașu.

La finalul întâlnirii, frbaschet.ro a consemnat următoarele declarații:

Tudor Șomăcescu: "A fost un meci mai greu decât ne așteptam, trebuia să îl câștigăm mult mai ușor, dar ne-am făcut singuri viața mai complicată.  A trecut însă și acest meci, l-am terminat cu bine, iar acum suntem focusați 100% pe meciul cu Albania. Sunt convins că vom face un meci bun și frumos, demn de privit de către fani".

Tane Spasev (antrenor principal): "Întotdeauna al doilea meci dintr-un turneu e cel mai greu, cu atât mai mult în situația noastră, când veneam după acel meci emoționant, după acea victorie emoționantă de ieri. Cred că, spre deosebire de meciul cu Estonia, în fața Georgiei am început mai bine, însă nu am reușit să ne menținem avantajul pe tabelă la o diferență liniștitoare. Georgia e o echipă cu spirit de luptă, a încercat să revină, a fost aproape să o facă, însă noi am reușit să ținem jocul sub control. Îmi felicit jucătorii, au demonstrat și ei un puternic spirit de luptători, au luptat cu devotament pentru țara lor. Încă o dată mulțumiri fanilor, îi așteptăm și mâine la meciul cu Albania, când va trebui să confirmăm forma bună în care ne aflăm".

Duminică, de la ora 18:00, România va juca la Pitești Arena împotriva Albaniei. Accesul spectatorilor este gratuit.

Parteneri