Foto

România a încheiat FIBA U18 Women's EuroBasket Ploiesti 2024 Division B pe locul 13

Duminică, la Sala Polivalentă Blejoi, naționala feminină U18 a încheiat parcursul continental din această vară cu o victorie împotriva Danemarcei, 63-59, obținând astfel clasarea pe locul 13 - din 18 participante - la finalul competiției găzduite de țara noastră.

Susținute de părinți și fani, fetele noastre au făcut un joc bun, singura sincopă înregistrată fiind în sfertul al treilea, unul mai puțin reușit, care a dat, temporar, Danemarcei speranța că poate reveni în joc. După ultima pauză însă, România a revenit la deciziile inspirate din debutul partidei și s-a impus la final, încheind competiția cu un bilanț de trei victorii și patru înfrângeri.

FIBA U18 Women's EuroBasket Ploiesti 2024 Division B a fost câștigat de Muntenegru, care a depășit în finală Cehia, cu 63-58. În finala mică, Grecia a învins Bulgaria, 70-51. Medaliatele competiției au reușit și promovarea în Divizia A valorică, la competiția similară de anul viitor.

În cadrul ceremoniei de închidere a competiției, Federația Română de Baschet a fost premiată simbolic de către FIBA pentru excelenta organizare, trofeul fiind recepționat de către Cătălin Burlacu, managerul general al Federației Române de Baschet și coordonatorul comitetului local de organizare FIBA U18 Women's EuroBasket Ploiesti 2024 Division B.

De asemenea, trofeul Fair-Play a fost decernat lui Mihai Aldea, fost arbitru și comisar FIBA, pentru implicarea în organizarea competiției de la Ploiești.

FIBA U18 Women's EuroBasket 2024 - Ploiești Division B a fost o competiție organizată de Federația Română de Baschet, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport, Primăriei Municipiului Ploiești, Primăriei Comunei Blejoi, Primăriei Comunei Bucov, susținută de Banca Transilvania, Getica 95, Regina Maria, Ohma, Nike, Bilbor, Dragon Star Curier, Linksoft, Brenntag, Solaris. Partenerii media ai evenimentului sunt TVR, GSP.ro, Agerpres și Kiss FM.

Parteneri