Foto

România, tot mai aproape de sferturile de finală ale FIBA U16 EuroBasket Skopje 2024 Division B

Trei echipe erau neînvinse după două zile în Grupa C de la FIBA U16 EuroBasket Skopje 2024 Division B: România, Irlanda și Slovacia. Primele două s-au duelat astăzi la sala Boris Trajkovski din Skopje, conștiente că victoria poate însemna un pas decisiv în drumul spre sferturile de finală ale competiției continentale.

Încă de la început, tricolorii au realizat că au în față o echipă cu jucători mai atletici și mai valoroși decât cei din lotul primelor două adversare de la turneul final. Norvegia și Danemarca. Elevii lui Ionuț Ivan au înscris primii în meci, Ștefan Bănică reușind să transforme o aruncare liberă, însă irlandezii au replicat imediat și au înscris șase puncte consecutive. Românii au revenit repede, mai ales unor intercepții extrem de spectaculoase reușite de cei doi David care au strălucit astăzi sub tricolor: Rașoga și Fometescu. Sfertul 1 a fost unul caracterizat prin echilibru, în ultimul minut scorul fiind 19-19. Pe final, Rașoga a mai înscris de două ori, irlandezii doar o dată, și prima pauză găsea echipa națională a României în avantaj de doar două puncte.

Sfertul al doilea a consemnat începutul desprinderii pe tabelă pentru tricolori. Apărarea precisă și soluțiile inspirate din ofensivă au făcut ca românii să reușească să obțină un psihologic avantaj de peste 10 puncte la pauza mare. Nimic nu s-a schimbat în cursul jocului nici după revenirea de la vestiare, chiar dacă irlandezii au avut câțiva jucători extrem de eficienți.

După 30 de minute, România conducea cu 20 de puncte, iar la finalul meciului diferența a fost de 23 de puncte, consfințind o nouă entuziasmantă victorie tricoloră la Europeanul de cadeți de la Skopje: Irlanda - România 70-93 (21-23, 14-23, 20-29, 15-18). Pentru naționala noastră au marcat: Rașoga 35p (6x3) 34 eff, Fometescu 27p (3x3) 30 eff, Tompea 12p (1x3), Cepoi 6p (1x3), Pap 4p, Boghean 2p, Borcan 2p, Filip 2p, Diaconescu 2p, Bănică 1p. Au mai jucat: Șerban și Ciulin.

Duminică este zi de pauză în competiția de la Skopje, luni, de la ora 12:00, România având programat următorul meci din Grupa C, împotriva Marii Britanii.

Parteneri