Foto

România participă la turneul internațional masculin U14 Slovenia Ball

După ce, săptămâna trecută, reprezentativa feminină U14 a participat la turneul internațional Slovenia Ball 2024, ocupând locul 5, a venit rândul selecționatei masculine să participe, între 14 și 18 august, la turneul similar masculin. Competiția este dedicată generației 2010, organizată la Slovenj Gradec. Întrecerea reunește la start opt echipe dintre Croatia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Slovenia Alb, Slovenia Albastru și Slovenia Mixed.

Turneul Slovenia Ball este recunoscut pentru faptul ca reușește să strângă an de an, mai multe echipe din Europa, oferind o platformă excelentă pentru tinerii sportivi de a-și dezvolta abilitățile și de a câștiga experiență internațională. Echipa României, pregătită de Alexandru Ispas și Claudiu Alionescu, a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele din Croația, Slovacia și Slovenia Albastru.

Programul meciurilor echipei României în faza grupelor:

•⁠  ⁠14 august 2024
  - Ora 16:45: România vs. Croația  

•⁠  ⁠15 august 2024
  - Ora 21:15: România vs. Slovenia Albastru

•⁠  ⁠16 august 2024
  - Ora 16:45: Slovacia vs. România

Pe parcursul turneului, echipele vor avea parte de un program intens de antrenamente și meciuri, urmând ca semifinalele și finalele să se desfășoare pe 17 și 18 august 2024.

Din echipa care ne va reprezenta la turneul din Slovenia fac parte 12 sportivi născuți în 2010 care au participat în tabăra de vară organizată de Academia Română de Baschet - Filiala Gorj la Târgu Jiu, pregătindu-se ulterior la Arad: Radu Ioan Dusan, Tudor Mihai Mucuta-Chivu, Robert Andrei Vlădescu, Viktor Jozsef Balogh, Andrei Vomir-Bizo, Vlad Andrei Spaloghie, Alexandru Ștefan Hategan, Răzvan Andrei Coman, Sebastian Petru Lapuste, Luca Andrei Dogaru, Eric Andrei Crăciun, Albert Nicolae Cehan-Manta.

Parteneri