Foto

Turneul internațional de juniori Mastercard Rising Stars, în perioada 18-20 iunie la Cluj-Napoca

Au mai rămas cinci zile până la debutul turneului internațional de baschet masculin de la Cluj-Napoca, Mastercard Rising Stars, o competiție dedicată naționalelor juvenile ale țărilor din regiunea SEE.

La turneul care se va desfășura la Sala Sporturilor "Horia Demian", România va alinia echipa națională U18, urmând să se dueleze cu reprezentativele Greciei, Bulgariei și Kosovo.

Sportul este o componentă de tradiție și renume a culturii balcanice, de aceea nu putem fi decât mândri să punem bazele unei competiții ce va aduce în prim-plan efervescența tinerelor talente, pasiunea pentru sport și emoția meciului. Mastercard Rising Stars își propune să încurajeze tinerii să adopte valori precum munca în echipă, fair-play-ul, disciplina și perseverența, dar mai ales să inspire tănăra generație să privească și să țintească mereu sus. Acest angajament a luat naștere, pe de o parte, din tehnica de joc a baschetului, ce presupune ca sportivii să își ridice privirea atunci când țintesc spre coș pentru a înscrie, și pe de cealaltă parte, din ADN-ul nostru de brand, caracterizat de inovație și performanță. Am convingerea că, prin valorificarea entuziasmului existent printre tinerii jucători și implementarea unor strategii bine direcționate pentru a implica o audiență mai largă, putem ridica standardele sportive și promova o cultură a baschetului prosperă în întreaga noastră regiune. Așteptăm cu nerăbdare să vedem energia și pasiunea pe care acești tineri le vor aduce pe teren!”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard România și Croația.

Baschetul se stăpânește în ani lungi de practică, de emoții, de sacrificii. Mai apoi te stăpânește el pe tine, căci are zeci de principii nescrise și secrete pe care le descoperi într-un adevarăt miraj cu ținta mai sus, cu adversari și coechipieri, cu leadership și coaching, cu reguli și disciplină. Toate în jurul panoului de baschet.
Obiectivele comune ale Federațiilor Sportive Naționale participante de a depista, forma și promova viitorii performeri aduc în prim-plan asocierea baschetului din zona vechilor Balcani cu un partener de nădejde, Mastercard, brand mondial angajat în performanță și societate, și proiectul comun de educație prin baschet, adresat sportivilor juniori, categoria U18. Rising Stars definește conceptul de educație prin baschet, educație olimpică și o minunată lecție a prieteniei. Nu există limite la ceea ce putem realiza prin acest proiect pentru că ne propunem să ne depășim constant în promovarea spiritului de fair play și de competiție. Talentul fără perseverență, fără încăpățânarea de a depăși obstacole și de a demonstra că se poate, nu valorează nimic. Respectul reciproc și fair-playul sunt valorile fundamentale ale proiectului nostru”, a declarat Emilia-Carmen Tocală, Președintele Federației Române de Baschet, Vicepresedinte FIBA Europa și membru în Central Board al FIBA.

În cadrul evenimentului organizat de Mastercard și Federația Română de Baschet, tinerii participanți vor beneficia de un workshop de educație financiară, derulat de Junior Achievement, care îi va echipa cu noțiuni despre importanța planificării financiare în raport cu obiectivele personale și specificul următoarelor etape de vârstă, precum și despre rolul unui plan de economisire în raport cu situații neprevăzute.

Sportivii care vor reprezenta România U18, sub coordonarea tehnicienilor Cătălin Ștefănescu, Alexandru Gliga și Eugen Ilie, sunt:

Vlaicu Mihnea - CSU Stiinta Bucuresti
Dinu Codrut - CSM Ploiesti
Szentkuti Akos - DEAC Debrecen (Ungaria)
Orbulescu David - CSU Stiinta Bucuresti
Dubuc Melvin - Nanterre (Franța)
Anton Liviu - Academia de Baschet Borsec
Angelian George - CSM Ploiesti
Ilie Mihnea - CSU ASE Bucuresti
Badalau Denis - Olimpia Milano (Italia)
Fintina David - U-BT Cluj Napoca
Petru Voiculescu - CSM Ploiesti
Sandor Adrian - CS Valcea 1924
Mirea Andrei - CSU Stiinta Bucuresti
Rantz Eduard - Bayern Munchen (Germania)
Kiss Roland - LPS Targu Mures

Programul jocurilor de la Mastercard Rising Stars 2024 Cluj-Napoca este:

18 iunie
16:30 Bulgaria - Kosovo
19:00 Romania - Grecia

19 iunie
10:00 Grecia - Bulgaria
12:30 Kosovo - Romania
17:00 Grecia - Kosovo
19:30 Romania - Bulgaria

20 iunie
13:00 Finala mică (locurile 3-4)
15:30 FINALA

Toate partidele vor putea fi urmărite în direct pe canalul de Youtube FRB TV.

Parteneri