Foto

România - Grecia, finala turneului internațional Mastercard Next Stars

Joi, de la ora 15:30, naționala U18 a României va juca finala turneului internațional Mastercard Rising Stars, organizat de Mastercard și Federația Română de Baschet la Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca. În ultimul act al competiției juvenile, elevii antrenorilor Cătălin Ștefănescu, Alexandru Gliga și Eugen Ilie vor întâlni Grecia.

Băieții noștri au trecut de eleni în chiar primul meci al turneului, cu 73-72. Miercuri, România a obținut calificarea în finală după meciul din sesiunea de dimineață. A fost o victorie muncită împotriva reprezentativei Kosovo, 74-72, după un joc în care primcipalii marcatori au fost Badalau (15 p), Valicu Popa (13) și Szentkuti (13). În condițiile în care și Grecia trecuse de Bulgaria (64-59), meciul din sesiunea de după-amiază nu mai conta pentru România, așa că stafful tehnic a preferat să menajeze o parte dintre titulari și să testeze și alți sportivi din lot. În aceste condiții, în fața Bulgariei, România a cedat, 68-71 (Dinu -11 p, Vlaicu Popa - 11). În celălalt joc, Grecia a învins Kosovo 70-59.

Joi e ziua finalelor la Mastercard Rising Stars. De la ora 13:00, pentru locul 3 vor lupta Kosovo și Bulgaria, în vreme ce, în marea finală, de la ora 15:30, vor juca România și Grecia.

Toate meciurile se pot urmări live pe canalul de YouTube FRB TV.

Parteneri