Foto

România U18 trece la limită de Grecia, în cadrul Mastercard Rising Stars

Naționala de juniori a României a debutat cu dreptul la turneul internațional Mastercard Rising Stars, organizat de Mastercard și Federația Română de Baschet la Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca. Elevii antrenorilor Cătălin Ștefănescu, Alexandru Gliga și Eugen Ilie au jucat cu Grecia, întreaga partidă desfășurându-se sub semnul echilibrului. Tricolorii au făcut un prim sfert în care au strălucit în ofensivă, însă răspunsul elenilor a fost tăios în următoarele zece minute, în care băieții noștri nu au reușit decât 9 puncte, astfel că la pauză oaspeții aveau un avantaj de 3 puncte. România a echilibrat din nou jocul până la ultima pauză, iar ultimul sfert a fost plin de suspans. Cu 3 minute înainte de final, scorul era egal, 72-72, iar jocul s-a transformat într-o sarabandă a ratărilor de ambele părți. Un singur punct a mai fost reușit până la finalul timpului regulamentar: Voiculescu a transformat una din cele două aruncări libere de care a beneficiat cu 2:23 minute înainte de final.

Scor final: România - Grecia 73-72. Pentru tricolori au înscris: Bădălău 20p (3x3), Rantz 11p (1x3), Orbulescu Matesescu 9p, Angelian 7p (1x3), Dubuc 6p (2x3), Voiculescu 5p, Vlaicu Popa 5p (1x3), Dinu 4p (1x3), Szentkuti 3p (1x3), Mirea 3p. Au mai evoluiat: Anton și Fîntînă.

Celălalt meci al zilei s-a încheiat tot la un punct diferență: Kosovo a depășit Bulgaria cu 72-71.

Mâine este zi plină de baschet juvenil la Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca:

10:00 Grecia - Bulgaria
12:30 Kosovo - Romania
17:00 Grecia - Kosovo
19:30 Romania - Bulgaria

Turneul Mastercard Rising Stars se va încheia pe 20 iunie, de la ora 13:00 fiind programată finala pentru locurile 3-4, iar de la 15:30 - finala mare a turneului.

Accesul la meciurile turneului Mastercard Rising Stars este gratuit.

Toate partidele pot fi urmărite în direct și pe canalul de Youtube FRB TV.

Parteneri